Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Lin-ludilo' ne prestaje

Pogledajte kako je izgledalo američko 'otkriće godine' u dječjoj dobi!

Apsolutna senzacija, ne samo NBA lige nego američkog sporta uopće, košarkaš New Yorka Jeremy Lin u razgovoru za Reuters otkriva sve probleme i borbe sa stereotipovima na putu do uspjeha...

Knicksi na krilima Amerikanca tajvanskog podrijetla Jeremyja Lina nižu pobjede, a on i dalje pokušava ostati čvrsto s obje noge na zemlji...

"Želim ostati ista osoba kakav sam bio prije ovih velikih rezultata. Nije nevažno niti da su rezultati došli u dresu jedne od najeksponiranijih momčadi lige, pa je to dodatan pritisak. Uvjeren sam da cijela momčad mora disati kao jedan, svatko od nas mora vlastiti ego ostaviti po strani i tek onda ćemo na najbolji mogući način koristiti sustav trenera D'Antonija i nastaviti sa sjajnim nastupima", smatra Lin koji cijelu karijeru pokušava srušiti stereotip o Azijatima kao vrlo lošim košarkašima.

"Definitivno postoji stereotip da Azijati nisu dovoljno dobri za NBA. Znam to jer sam se osobno s tim problemom susretao. U bliskoj budućnosti očekujem snažan porast broja Azijata u ligi jer mislim da smo konačno probili neke barijere. Moj proboj u NBA je uglavnom bio drugačiji i nešto teži, ali ipak sam uspio",  ocijenio je razigravač Knicksa.

Prošlo ljeto je boravio u ljetnom kampu u domovini svojih roditelja Tajvanu za koji je dosta vezan.

"Planiram to učiniti i narednog ljeta jer sam emotivno vezan za Tajvan. Moram vam reći da su klinci tamo sjajni i zbog njih ću sigurno opet doći", poručio je Lin čije su fotografije iz djetinjstva preplavile medije. Definitivno je postao sportska priča godine. (T.S:)
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati