Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Da i to postoji!

Ovakvo dobrotvorno valjanje u blatu još sigurno niste vidjeli!

Iz Engleske stiže vijest o nevjerojatnom natjecanju u izdržljivosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već 25 godina natjecatelji, od kojih se traži da potpišu izjavu o nastupu na vlastitu odgovornost, na ovaj način - potpomažu dobrotvorni rad.

Mislim da je vrijeme idealno! Kiša ne pada, hladno je, a površina vode je ledena. Sve je baš kako treba".
Tako pravi ljubitelj ovog ekstremnog sporta najavljuje natjecanje izdržljivosti - natjecanje za koje svaki sudionik mora potpisati da nastupa na vlastitu odgovornost.
A sve kako bi prošli stazu od 13 kilometara, punu blata, visećih, vodenih i inih prepreka. Mnogi ne završe utrku zbog pothlađivanja i drugih problema. Oni kukaju, ali idu dalje...

"Teško je, Bože, jako je teško. I dosta mi je više ove vode. Nadam se samo da neću u nju upasti," kaže jedan akdobat na užetu.

Ove godine prijavilo se gotovo 3 tisuće natjecatelja, a pobjednik je, ozlijeđen na jednoj od prepreka, stigao za sat vremena i 12 minuta.

"Bilo je užasno teško, pogotovo što nisam bio spreman kao prošle godine. Ali sam samo trčao, trčao i trčao, a kada sam došao do jedne od zapreka, bio sam malo prebrz.
Udario sam glavom u drvo i, moram priznati, nakon toga sam bio dosta zbunjen."

A zbunjena je bila i većina onih koji su stigli na cilj. Svi se pitaju - što im je ovo trebalo. No, sav novac ide u dobrotvorne svrhe i zato im - svaka čast.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider