Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatna priča

Nizozemska paraolimpijka prohodala nakon prometne nesreće

Čuda doista jesu moguća. Priča nizozemske paraolimpijke Monique van der Vorst dokaz je za to...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Monique van der Vorst je naime od svoje 13. godine bila nepokretna. A zatim je doživjela prometnu nesreću nakon koje je - prohodala. Vožnja biciklom danas je dio njezine svakodnevne rutine. Samo godinu dana prije Monique van der Vorst nije ni slutila da će joj se život nakon teškog sudara promijeniti - nabolje!

„Onog trenutka kada sam prohodala, shvatila sam da će mi se život potpuno promijeniti! Ta spoznaja mi je zaista bila teška. Da, mogla sam hodati i to je najbolji osjećaj na svijetu, ali s druge strane izgubila sam karijeru uspješne paraolimpijke,“ kaže Monique van der Vorst.

Iako bi se ovakav čudesan oporavak većini ljudi činilo najsretnijim događajem, Monique se teško prilagođavala novom stanju.

„Jako mi nedostaje život paraolimpijske sportašice. Nedostaju mi ljudi, nedostaju mi izazovi. A uz sve to - nitko mi nije mogao jamčiti da ću moći normalno hodati i baviti se sportom.“

Liječnici i dalje nemaju objašnjenje za njezino ozdravljenje. Monique više ne brine za razloge, već hrabro ide dalje.

„Ja sam sportašica u srcu! Iako moje tijelo još uvijek nije u najboljoj formi, dobila sam jedinstvenu priliku dokazati se kao potpuno zdrava sportašica.“

Njezina želja da se 2016. natječe na Olimpijadi u Rio de Janeiru više se ne čini tako nedostižnom...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider