Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

FOTO: Čudesni Bibinjac Roko brani i u 57. godini

Čuvar mreže Bibinja 57-godišnji Roko Šimunić postao je najstariji nogometaš koji je nastupio na službenoj utakmici u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roko Šimunić najstariji je vratar koji je nastupio u jednoj službenoj utakmici u Hrvatskoj a vjerojatno i jedan od rijetkih u svijetu. Šimunić je silom prilika stao na vrata Bibinja u utakmici 9. kola Prve županijske nogometne lige Zadar protiv Vrčeva.

'Nakon što moj sin Tome zbog tri žuta kartona nije mogao braniti u devetom kolu, iz kluba su me zamolili da branim na što sam pristao. Obavio sam liječnički pregled kod doktora sportske medicine koji mi je rekao da sam zdrav kao dvadesetogodišnjak i zatim sredio iskaznicu u Nogometnom savezu Zadarske županije,' kazao je Šimunić za Slobodnu Dalmaciju.

Zanimljivo Roko je prije ove utakmice posljednji put branio prije 5 godina za veterane Bibinja. Da se vrati u formu, kaže, bilo mu je potrebno tek dva treninga.

'Ako ne bude pričuvnog vratara u Bibinjama jedno vrijeme ću sjediti na klupi za rezerve i u slučaju potrebe pomoći koliko mogu, kao što sam učinio i u susretu protiv Vrčeva.'

Nastavi čitati

Nastavi čitati