Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Priča o gayu među Vatrenima

VIDEO: Može li nogometaš biti homoseksualac?

Hrvatski nogometaš Goran Klasić glavni je lik u novom talijanskom gay romanu. Pa iako autor Nicolas Bendini tvrdi da su svi likovi izmišljeni, hrvatska javnost već nagađa na kome je temeljen kontroverzni lik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roman 'Za jednu noć' donosi nam strastvenu priču o tajnoj ljubavi hrvatskog profesionalnog nogometaša i njegovog ljubavnika, pariškog gimnazijalca. Oni koji su roman pročitali tvrde kako je autor očito dobro upoznat sa sportskim miljeom i situacijama iz knjige. Unatoč tome, Ćiro Blažević nam objašnjava kako nema šanse da ovaj scenarij ima uporište u stvarnosti.

'Nogometaš ne može biti homoseksualac', misli Ćiro.

Jedini nogometaš čije se ime spominje u knjizi je Zvonimir Boban

Ljubav hrvatskog gay nogometaša nježni je i introveritirani osamnaestogodišnjak, Mathieu Varenne. Ćiri je takvo što nezamislivo te kaže kako iznimno cijeni homoseksualce, jer su ti nježni muškarci nadareni koječime. Ipak, da centarfor Paris Saint Germaina i navodni obiteljski čovjek Goran Klasić, čuva veliku tajnu - jednostavno je nemoguće. Ćiro bi ga kaže prepoznao iz aviona.

'Sad da prođe ja bih vam garantirao je li ili nije.'

Naša najpoznatija seksualna terapeutkinja Nataša Berolin Belić sasvim suprotno od Ćire kaže kako knjiga i te kako može imati uporište u stvarnosti, jer sigurna je kako i među nogometašima ima homoseksualaca.

Zabranjena ljubav obiteljskog čovjeka i pariškog gimnazijalca, uporan je Ćiro, čista je izmišljotina i publikacija koja promovira homoseksualnost. Jedini nogometaš čije se ime spominje u knjizi je Zvonimir Boban čiji je udarac nogom u prsa milicajca budući hrvatski gay nogometaš promatrao s tribina i zauvijek zapamtio. Sramota je, kaže Ćiro, da se ime hrvatskog 'viteza' uopće spominje u ovoj knjizi.

Uopće ne sumnjamo kako će književni prvijenac Nicolasa Bendinija biti u Hrvatskoj apsolutni bestseler. Je li knjiga uistinu, kako mnogi tvrde, autobigrafsko intimno prisjećanje mladića u strasnoj ljubavnoj vezi s hrvatskom nogometnom zvijezdom, teško da ćemo ikada doznati. Jedno je sigurno - Ćiro je i bez čitanja siguran!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider