Drenthe se protiv Messija ogledavao tijekom perioda provedenog u Španjolskoj, a kaže kako ga je omaleni Argentinac oslovio sa "negro" (crni), izrazom na španjolskom jeziku za tamnopute osobe.

''Igrao sam protiv njega puno puta i uvijek smo imali problema jedan s drugim. Znate što me toliko smeta? Ton s kojim mi je govorio "negro, negro". Razumijem da je u Južnoj Americi termin "negro" vrlo uobičajen, ali mi to ne možemo trpjeti. Mahamadou Diarra, moj suigrač iz Reala, bi mogao eksplodirati da ga se oslovi sa "negro". Argentinci Gabriel Heinze i Gonzalo Higuain prvotno su to govorili na treningu, ali su prestali'', rekao je nizozemski ljevokrilni igrač Reala u razgovoru za NuSport.nl.

''Kada je Hercules (momčad u kojoj je Drenthe igrao na posudbi prošle sezone, op.a.) igrao protiv Barcelone, tijekom susreta sam imalo malih razmirica s njim. Dao mi je ruku na utakmici i opet ponovio nekoliko puta "bok crnjo" (hola negro)'', dodao je nogometaš koji nakon neuspjeha u Madridu i na posudbama u Herculesu i Evertonu traži načina da se vrati u Feyenoord, svoj prvi klub u profesionalnoj karijeri.

Podsjetimo, zbog riječi 'negro' Luis Suarez kažnjen je s čak osam utakmica suspenzije. Napadač Liverpoola žalio se savezu kako ta riječ u Urugvaju nema rasistički pojam te kako mu je djed tamnoput, ali FA nije imao milosti prema njemu.(I.Š./TS)

Što vi mislite, je li to rasizam?