Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svatko bi mu pozavidio

Je li moguće: Neponovljivi Messi dobiva novo veliko priznanje!

Ponajbolji nogometaš svijeta dobit će i vino koje će nositi njegovo ime...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vinarska kuća Valentin Bianchi, jedan od najvažnijih proizvođača vina u Argentini, proizvest će cuvee koji će nositi naziv "Leo" u čast nogometaša Lea Messija i kako bi podržala rad njegove zaklade.

"Vinarska kuća će tijesno surađivati sa zakladom Leo Messi kako bi mogla nastaviti voditi projekte usmjerene na zdravlje djece i njihov obrazovni razvoj", ističe se u priopćenju te tvrtke. Vino bi se trebalo naći u prodaji u Argentini i u inozemstvu u travnju.

Tvrtka Valentin Bianchi, osnovana 1928., jedan je od rijetkih proizvođača vina koji još uvijek pripada obitelji osnivača. Ona izvozi vina u četrdesetak zemalja svijeta među kojima je Španjolska, Velika Britanija, Sjedinjene Države, Brazil i Kanada. Njeni su vinogradi smješteni u San Rafaelu u zapadnoj pokrajini Mendoza.

Zaklada Leo Messi, osnovana 2007., pomaže ugroženoj djeci i tinejdžerima. Ona u Argentini podržava liječnike koji se brinu o djeci oboljeloj od raka i oboljelima od Chagasove bolesti.

Osim toga, sudjelovala je u obnovi sportskog kompleksa u gradu Rosario, a trenutačno radi na projektima poboljšanja javnih bolnica za djecu u Argentini i Španjolskoj. (M.I./Hina)

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati