Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dolph i Sami identični skandinavci...

Ikona Liverpoola i He-Man poput sijamskih blizanaca

Kada ga gledate na filmskom platnu čini vam se kao da ste ga već prije negdje vidjeli. Kada ovog drugog gledate u nogometnom hramu grada Beatlesa čini vam se kao da ste dok ste bili malo mlađi navijali za njege protiv Rockya ili skeletora…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finski stoper, 193 centimetra visoki stasiti Sami Hyypia već je deset godina jedan od stupova svih uspjeha Liverpoola. Sa 35 – godina njegova priča se na travnjaku podno Kopa približila kraju.

Bayer Leverkusen prigrabio ga u posljednjim godinama njegove velike karijere. Sami je za apotekare potpisao do 2011 godine.

No ovo nije priča o Hyypiji kao odličnom stoperu ili jednoj od veličina Liverpoola, ovo je priča o njegovom jednako slavnom blizancu koji mu ipak nekim čudom nije brat.

'If he dies, he dies,' legendarna je rečenica Ivana Draga u filmu Rocky 4. Te je okrutne riječi uputio Appolu Creedu kojeg je prije toga prebio na mrtvo ime. No to je bilo na filmu.

Ivan Drago je Dolpf Lundgren. Švedska akcijska zvijezda, koja je ostvarila zavidnu karijeru u Hollywoodu. Dolph je utjelovio neke od prepoznatljivih glavnih uloga kao što je He – Man, Univerzalni vojnik ili već spominjani Ivan Drago. Najteži Rockyev protivnik.

>> FOTO: Španjolci traže klonove nogometnih zvijezda

 

Ono što je frapantno u cijeloj ovoj priči je izgled dva protagonista ovog teksta. Sami i 51 – godišnji, 195 centimetara visoki Dolph gotovo su identični.

 

Njihovo lice grubih linija razlikuje jedino pokoja bora više na Dolphovom licu. S obzirom da je Sami mlađi a Dolph ulazi u godine u kojima više neće moći tako lako porazbijati sve protivnike, Finac bi mogao razmisliti o filmskoj karijeri. Kao ispomoć Šveđaninu.

Vinnie Jones danas je velika faca u Hollywoodu. Hyypia u Rockyu 7? Još malo mišića i možda pobjedi Slya. No dobro, samo možda…

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider