Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pao kao pokošen

I suci znaju simulirati napad, ali ovo još niste vidjeli

Utakmica belgijskog prvenstva ostala je upamćena po jednom zanimljivom detalju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši iz praktičnih razloga vrlo često znaju odglumiti prekršaj ili ozljedu i barem preuveličati njezinu težinu. No, nešto je rjeđi slučaj da prekršaj glume suci, odnosno da padnu travnjak kao pokošeni nakon udarca obične kartonske kutije.

Naime, baš to se dogodilo u drugom poluvremenu utakmice belgijskog prvenstva između Liersea i Zulte Waregema, linijski sudac Frederick Geldhof, doslovce se srušio na travnjak nakon što ga je pogodio naizgled neki tupi predmet s tribina. No samo minutu kasnije, nogometaš Liersea Wesley Sonck pokazao je kako se zapravo radilo o kartonskom nosaču pića. Sudac je ipak pokušao opravdati svoj nezgodni pad.

"Dobio sam u glavu s nekim predmetom i pomislio sam da se radi o komadu leda. Vrtjelo mi se u glavi i pomislio sam da ću se onesvijestiti. Kasnije sam čuo da je bio komad kartona. Mislim da nije smiješno. Otac sam dvoje djece i kćer mi je čak poslala poruku jer je bila zabrinuta."

Iako se možda doista radilo o ledu koji ga je 'pokosio', sudac je ipak postao predmetom ismijavanja zbog lažne uzbude i lažnog pada.

Nastavi čitati

Nastavi čitati