Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Snaga sramežljivosti

Barcin PR stroj uhvaćen u laži: Messi dobio veliku počast, ali...

Barcelonin genijalac Lionel Messi, trenutačno najbolji nogometaš svijeta, a prema nekima i jedan od najboljih svih vremena, osvanuo je na naslovnici poznatog američkog magazina Time, u izdanju za veljaču...

Na službenoj web stranici Barcelone konstatirali su kako je to prvi put u povijesti da je jedan nogometaš „naslovno lice“ slavnog magazina. Međutim, to nije istina ili, bolje rečeno, nije sasvim točno.

>> Ma kakav Messi: Ostarjeli Puyol se vratio u stilu velikog Zidanea!

Činjenica je da su tu počast uglavnom dobivali američki sportaši poput Tigera Woodsa, Michaela Jordana ili Muhammada Alija. Bilo je i izuzetaka kao što je, recimo, slavni švedski tenisač Björn Borg, ali na naslovnici doista nikada nisu bili nogometni velikani poput Pelea, Cruyffa, Beckenbauera ili Maradone.

No, godine 1999. na naslovnici Timea našla se američka ženska nogometna reprezentacija, koja je osvojila svjetsko prvenstvo, a godine 2010. istu je počast dobio napadač Chelseaja i reprezentacije Obale Bjelokosti Didier Drogba, zajedno s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i američkom pop zvijezdom Lady Gagom. Magazine Time ih je sve troje uvrstio među stotinu najutjecajnijih ljudi svijeta te godine.Također, 2002. na naslovnici europskog i azijskog izdanja Timea bili su engleski nogometaš David Beckham i južnokorejska nogometna zvijezda Ahn Jung Hwan.

Ipak treba reći da je američko izdanje Timea daleko najvažnije, a na naslovnici tog izdanja za veljaču ove godine (mora se reći, sjajna ideja op.a.) dječak nalik slavnom argentinskom nogometašu stoji u kutu sobe, uz naslov The Power of shyness (Snaga sramežljivosti), dok je na europskoj i azijskoj naslovnici Messijev portret i naslov - King Leo. Dakle, točna formulacija bi bila: Messi je jedini nogometaš koji se samostalno našao na naslovnici američkog izdanja slavnog magazina.

Prema Timeu, Messi je trenutačno najbolji nogometaš svijeta i vjerojatno najbolji svih vremena, a u velikom intervjuu s veznjakom Barcelone obrađuje se i pitanje njegova rivaliteta sa zvijezdom Real Madrida Cristianom Ronaldom.
Na pitanje čini li ga rivalitet s Ronaldom boljim nogometašem, Messi odgovara:

„Mislim da ne. Nikada nisam bio fokusiran na njega, niti sam se ikada komparirao s drugim igračima. Moj je mentalitet takav da stalno pokušavam biti bolji, da svake sezone rastem kako na individualnoj, tako i momčadskoj razini. Da nema Ronalda, moj stav bi bio isti.“

A što Messi misli o Ronaldu:
Mislim da je dobra osoba, da je dobar nogometaš, koji je puno dao Real Madridu i koji u svakom trenutku može riješiti utakmicu“, odgovorio je Messi, a na pitanje osjeća li pritisak da kad Ronaldo zabija da i on mora postići pogodak, kaže:

„Ne. Naravno da me interesira kako će Real proći, jer je on naš glavni rival, ali ne vodim brigu kako će igrati Ronaldo.“


 

Nastavi čitati

Nastavi čitati