Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvatima ok ždrijeb

Ždrijeb Wimbledona: Federer i Nadal u četvrtfinalu!

Održan je ždrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, koji je u konkurenciji tenisača bio nemilosrdan za Rogera Federera i Rafaela Nadala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, najuspješnija dvojica tenisača u posljednjih 10-ak godina trebali bi se susresti već u četvrtfinalu travnatog Grand Slam turnira, što bi bio njihov prvi okršaj u tako ranoj fazi turnira iz ove kategorije. Zanimljivo, iako uglavnom igraju u polufinalima i finalima, Federer i Nadal su ove sezone već odigrali jedan četvrtfinalni susret. Bilo je to u Indian Wellsu gdje je Španjolac slavio s glatkih 6-4, 6-2.

Ukoliko dođe do tog ogleda, pobjednik istoga trebao bi u polufinalu igrati protiv domaćeg predstavnika Andyja Murrayja, koji je prošle sezone poražen u finalu upravo od švicarskog genijalca. Takav scenarij bi mogao spriječiti naš Marin Čilić, koji bi s nekoliko velikih pobjeda mogao igrati s Murrayjem u četvrtfinalu.

Za to najprije treba pobjediti "hrvatskog kuma" Marcosa Baghdatis, kojeg trenira naš Željko Krajan, pa u eventualnoj osmini finala i Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.
Spomenuti igrači smješteni su u donjoj polovici ždrijeba.

Drugi hrvatski predstavnik u ždrijebu, Ivan Dodig, dobio je za protivnika u 1. kolu neugodnog Nijemca Philippa Kohlschreibera, no ukoliko to prođe šanse za ostvarenje rezultata karijere na Grand Slam turnirima mu rapidno rastu.

Naime, u slučaju prolaska u 2. kolo Dodig bi igrao s pobjednikom Australca Jamesa Duckwortha i Amerikanca Denisa Kudle, a potom vjerojatno protiv Kanađanina Milosa Raonica, kojeg je ovoga tjedna već svladao u Eastbourneu sa 6-2, 7-6.

Dodig se nalaži u četvrtini ždrijeba s 4. nositeljem Davidom Ferrerom, koji nikada nije ostvarivao posebno dobre rezultate na travnatoj podlozi.

Spomenimo da će prvi igrač svijeta Novak Đoković otvoriti Wimbledon mečem protiv Nijemca Floriana Mayera, Andy Murray će igrati protiv drugog Nijemca Benjamina Beckera, Federer će započeti obranu naslova protiv Rumunja Victora Hanescua, dok će Nadal krenuti protiv Belgijanca Stevea Darcisa.

Podsjetimo, Nadal je upravo na Wimbledonu odigrao svoj posljednji meč prije sedmomjesečne stanke zbog ozljede koljena.

Kod tenisačica u glavnom ždrijebu imamo čak četiri predstavnice i sve su u 1. kolu dobile protivnice po mjeri. Najbolje rangirana hrvatska igračica Donna Vekić igrat će protiv Čehinje Petre Četkovske, a potom bi, ukoliko pobjedi, u 2. kolu trebala igrati protiv 9. nositeljice Caroline Wozniacki, bivše broj jedan.

Petra Martić igrat će protiv Gruzijke Anne Tatiašvili, Mirjana Lučić-Baroni protiv Sofije Arvidsson, a kvalifikantica Ajla Tomljanović protiv Bojane Jovanovski.(TS)

Wimbledon, 1. kolo:

tenisači

Čilić (10) - Marcos Baghdatis
Dodig - Kohlschreiber (16)

tenisačice

Martić - Tatiašvili
Vekić - Četkovska
Lučić-Baroni - Arvidsson
Tomljanović - Jovanovski

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider