Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čilić na Trungellitija

Zanimljiv ždrijeb Ronald Garrosa: Ćorić igra derbi velikih nada

Hrvatski tenisači i tenisačice saznali su suparnike na startu drugog Grand Slama sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je obavljen ždrijeb Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone koji počinje u nedjelju u Parizu, a najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen za 10. nositelja, u prvom kolu će igrati protiv Argentinca Marca Trungellitija.

Vjerojatno najstariji par prvog kola čine 37-godišnji Ivo Karlović i 35-godišnji Španjolac Albert Montanes (97. na ATP listi). U međusobnim dvobojima Karlović vodi 2-1, a posljednji put susreli su se 2011. u Indian Wellsu.

I dok su Karlović i Montanes gotovo veterani, Borna Ćorić i Amerikanac Taylor Fritz su 'friški' sudionici profesionalnog svijeta tenisa. Za 19-godišnjeg Bornu Ćorića ovo će biti drugi nastup na Roland Garrosu, a prošle godine stigao je do 3. kola. Godinu dana mlađi Taylor Fritz svoje prvo Grand Slam iskustvo imao je u siječnju na Australian Openu, gdje je izgubio u 1. kolu.

Ivan Dodig prošle je godine u Parizu slavio u paru sa Brazilcem Marcelom Melom, ali još nikada nije uspio proći 1. kolo u pojedinačnoj konkurenciji. Ovaj puta protivnik mu je Rus Mihail Južni (77. na ATP listi), koji je 2010. igrao u četvrtfinalu Roland Garrosa. U prethodna dva susreta slavio je Južni, 2014. u Šangaju i 2013. u Zagrebu.

Za 34-godišnju Mirjanu Lučić-Baroni ovo će biti deseti nastup u Parizu, a u 1. kolu ju čeka Daniela Hantuchova.

Donna Vekić, koja je posljednju pobjedu ostvarila prije dva mjeseca u kvalifikacijama turnira u Miamiju, igra protiv 15. nositeljice Amerikanke Madison Keys, dok 18-godišnja Ana Konjuh ide na naturaliziranu Australku Arinu Rodionovu (224. na WTA listi). Konjuh je prošle godine zaustavljena u 2. kolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider