Tenis
SPORTOVI
Tenis
6 Hrvata u ždrijebu

Ždrijeb je 'vani': Saznajte tko sve stoji na putu Federeru i Đokoviću

Noćas je u australskom gradu Melbourneu održan ždrijeb za prvi teniski Grand Slam turnir sezone - Australian Open...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sreća nije pomazila naše predstavnike, među kojima nema aktualnog pobjednika US Opena - Marina Čilića.

Najbolje rangirani Hrvat u ždrijebu je naš Ivo Karlović, koji kao 23. nositelj u prvom kolu igra protiv kvalifikanta. Ukoliko upiše pobjedu, suparnik u 2. kolu bit će mu bolji iz susreta Federica Delbonisa i domaće uzdanice Nicka Kyrgiosa. Karlović je u donjoj polovici ždrijeba, što znači da bi u 4. kolu mogao igrati protiv 2. nositelja - Rogera Federera.

Borna Ćorić je odmah ispod Karlovića, a protivnik u 1. kolu mu je Francuz Jeremy Chardy, 29. nositelj. Ukoliko pobijedi, Ćorić će igrati s pobjednikom susreta između Andreasa Seppija i Denisa Istomina.

Ivan Dodig smješten je u gornjoj polovici ždrijeba, a suparnik u prvom kolu bit će mu Brazilac Joao Souza. Ukoliko pobijedi, igrat će protiv pobjednika dvoboja između Nicolasa Almagra i petog nositelja Keija Nishikorija.

Roger Federer otvara svoj pohod na prvi Grand Slam nakon Wimbledona 2012. godine protiv Tajvanca Yen-Hsun Lua. Potencijalni suparnik u četvrtfinalu bit će mu Andy Murray.

Novaka Đokovića je ždrijeb pomazio, pa u 1. kolu igra protiv kvalifikanta, a potom protiv pobjednika ogleda između Andreja Kuznjecova i Alberta Ramosa Vinolasa. Njegov potencijalni suparnik u četvrtfinalu je pulen Ivana Ljubičića - Miloš Raonić.

Kompletan ždrijeb tenisača možete pogledati OVDJE.

Mirjana Lučić-Baroni nalazi se u gornjoj polovici ždrijeba, a suparnica u prvom kolu bit će joj Tereza Smitkova. Ukoliko prođe, igrat će s pobjednicom talijanskog ogleda između Flavije Pennette i Camile Giorgi.

Donna Vekić također se nalazi u gornjoj polovici ždrijeba i igrat će protiv Njemice Mone Barthel. Ukoliko upiše pobjedu, suparnica će joj vjerojatno biti četvrta nositeljica Petra Kvitova.

Ana Konjuh zaigrat će protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove, a ukoliko upiše pobjedu suparnica u 2. kolu bit će joj Kineskinja Shuai Peng ili jedna od kvalifikantica.

Spomenimo i da će svoj prvi nastup pod australskom zastavom ostvariti Ajla Tomljanović, a njezina suparnica bit će Shelby Rogers.

Ždrijeb tenisačica na Australian Openu pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider