Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo cure

Zablistale Vekić i Konjuh: Hrvatice pobijedile Austriju u FED Cupu

Hrvatska Fed Cup reprezentacija pobjedom je započela nastup na turniru prve skupine u izraelskom Eilatu. Svladala je Austriju 2:1 i tako napravila veliki korak prema osvajanju prvog mjesta u skupini A, koje vodi u završno razigravanje na ovom turniru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom dvoboju dana Terezu Mrdežu je sa 6:3, 7:5 pobijedila Patricia Mayr-Achleitner i to nakon što je u drugoj dionici hrvatska tenisačica imala set loptu pri rezultatu 5:4. Donna Vekić je izjednačila na 1:1 svladavši lako Yvonne Meusburger sa 6:1, 6:3, pa je odluka pala u meču parova.

Ana Konjuh, debitantica, i Darija Jurak, najbolje rangirana hrvatska tenisačica u paru, nisu krenule dobro protiv Mayr-Achleitner i Meusburger, no početnih 0:2 su vrlo brzo nadoknadile. Prvi set su osvojile sa 6:4, potom u drugom povele 5:2 uz servis, a iako su sljedeća dva gema izgubile pobjeda nije došla u pitanje.

U četvrtak bi suparnik Hrvatskoj trebala biti Gruzija, no ova pobjeda mogla bi biti ključna za osvajanje prvog mjesta u skupini.

 

Fed Cup, Hrvatska - Austrija 2:1

Mrdeža - Mayr-Achleitner 3:6, 5:7

Vekić - Meusburger 6:1, 6:3

Jurak / Konjuh - Mayr-Achleitner / Meusburger 6:4, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider