Tenis
SPORTOVI
Tenis
13 godina čekamo

Za Nishikorija druka cijela Azija, ali: 'Čilić je najbolji server na svijetu!'

Marin Čilić i Kei Nishikori prva su svjetska sportska priča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale US Opena svi čekaju, od naše nogometne reprezentacije do japanske Vlade. Na Arthur Ashe stadiumu noćas bi mogli bi dobiti drugog Hrvata s Grand Slam naslovom.

Tenis već dugo, od finala Davis Cupa 2005., nije ovako zaludio naciju. Goran Ivanišević je tenis Marina Čilića odveo na top razinu, koju noćas u finalu nitko ne želi propustiti.

Kolega iz reprezentacije Borna Ćorić želi zaigrati s Grand Slam pobjednikom u reprezentaciji protiv Nizozemske u Davis Cupu 12. rujna.

"On će doći za par dana, tako da bi stvarno bilo odlično da to osvoji. Već je Goran rekao i prije da kad osvojite Grand Slam ste na Mount Everestu i želim mu svu sreću."

Gospodin Zrak Michael Jordan gledao je Čilićev meč karijere protiv Federera. Odlični servisi bi trebali biti prednost nad Nishikorijem pitate li Ćorića: "Mislim da mora igrati svoju igru, ako će servirati kako servira cijeli turnir ja mislim da će on to riješiti, jer mislim da je trenutno najbolji server na svijetu. S osnovne linije mora igrati agresivno i ne dati Japancu puno ritma jer ako mu date ritma bit će teško."

Među 22 i pol tisuće gledatelja na Arthur Ashe stadionu bit će, nema sumnje, i puno Japanaca. Nishikori je dobio i podstrek od japanske Vlade: "Veličanstveno, to je jedina riječ koja to može opisati. Kada je već došao tako daleko želimo da i osvoji turnir. Ne predstavlja samo nadu svih Japanaca nego i svih ljudi u Aziji", kaže generalni tajnik japanske Vlade Yoshihide Suga Ton.

Isto to u Hrvatskoj i šire predstavlja Marin Čilić, Grand Slam naslov čekamo 13 godina, neka ovoga puta 13 bude sretna Marinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider