Tenis
SPORTOVI
Tenis
Treći međusobni okršaj

WTA Madrid: Šarapova i Halep za naslov

U finalu WTA turnira u Madridu iz serije Premier Mandatory zaigrat će Ruskinja Marija Šarapova i Rumunjka Simona Halep...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Halep je u prvom polufinalu nakon dva sata i 36 minuta slavila protiv Petre Kvitove rezultatom 6-7(4), 6-3, 6-2. Rumunjka je u drugom međusobnom susretu protiv Čehinje upisala i drugu pobjedu, no ovoga puta za nijansu težu. Naime, iako je bila bolja tijekom većeg dijela prvog seta, Rumunjka je isti ispustila u tie-breaku rezultatom 7-4.

No nakon tog prvog seta na terenu je postojala jedino rumunjska tenisačica, koja je do kraja susreta izgubila još svega pet gemova. U drugom je setu slavila s jednim breakom prednosti, dok je u trećem bila toliko dominantna da nije dozvolila nijednu break-priliku svojoj suparnici.

Druga je finale osigurala Marija Šarapova, koja je sa 6-1, 6-4 bila bolja od Poljakinje Agnieszke Radwanske. Šarapova je dobila devet od prvih deset gemova, a ovaj jedan koji je Poljakinja dobila bio je rezultat breaka. Nakon vodstva 3-0 u drugom setu Poljakinja je Šarapovoj uzela četiri uzastopna gema i povela 4-3 s breakom, no potom je ponovno ostala bez gema do kraja meča.

Šarapova i Halep će po treći put igrati na WTA Touru, a prva dva susreta dobila je ruska tenisačica. Oba su igrana 2012. godine i oba je Šarapova dobila u dva seta. (TS) 

WTA Madrid, polufinale:

Halep (4) – Kvitova (5) 6-7(4), 6-3, 6-2

Šarapova (8) – Radwanska (3) 6-1, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider