Tenis
SPORTOVI
Tenis
Wozniacki stopostotna

WTA Finals: Kvitova razbila Šarapovu, Serena osigurala 'jedinicu'

Dankinja Caroline Wozniacki napravila je veliki korak ka ulasku u polufinale WTA Finalsa tenisačica u Singapuru, dok je porazom Marije Šarapove Amerikanka Serena Williams osigurala 'jedinicu' na kraju sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čehinja Petra Kvitova slavila je s glatkih 6-3, 6-2 protiv Marije Šarapove u susretu 2. kola 'bijele skupine', a takav rasplet susreta osigurao je Sereni Williams ostanak na broju 1 i na kraju ove sezone! Šarapova je novim porazom ostala bez bodova, te prilike da do kraja sezone svrgne Williams s trona WTA ljestvice.

Kvitova je bez ikakvih problema savladala demoraliziranu Ruskinju, koja je u trileru prvog kola nakon više od tri sata borbe poražena od Wozniacki.

Dankinja Caroline Wozniacki je pak u ranijem susretu dana svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 7-5, 6-3, te je sada vodeća na ljestvici s dvije pobjede iz dva nastupa. No polufinale još nije osigurala, jer se teoretski može dogoditi da u slučaju glatkog poraza od Kvitove i pobjede Radwanske nad Šarapovom u posljednjem kolu zatvori trokut i da ispadne zbog lošije razlike setova/gemova/poena.

U "crvenoj" skupini već su odigrana dva kola nakon kojih je s dvije pobjede vodeća Rumunjka Simona Halep, Amerikanka Serena Williams i Srpkinja Ana Ivanović imaju po pobjedu i poraz, dok je Kanađanka Eugenie Bouchard upisala dva poraza. U 3. kolu kasnije danas (13:30) igrat će Williams i Bouchard, dok će Halep i Ivanović svoj susret 3. kola odigrati u petak.

REZULTATI,

"BIJELA" SKUPINA,

Caroline Wozniacki (Dan) - Agnieszka Radwanska (Polj) 7-5, 6-3
Petra Kvitova (Češ) – Marija Šarapova (Rus) 6-3, 6-2

TABLICA:

1. Caroline Wozniacki 2 2 0 4-1 4
2. Agnieszka Radwanska 2 1 1 2-2 2
3. Petra Kvitova 2 1 1 2-2 2
4. Marija Šarapova 2 0 2 1-4 0

"CRVENA" SKUPINA,

Serena Williams (SAD) – Eugenie Bouchard (Kan) 13:30

TABLICA:
1. Simona Halep 2 2 0 4-0 4
2. Serena Williams 2 1 1 2-2 2
3. Ana Ivanovic 2 1 1 2-2 2
4. Eugenie Bouchard 2 0 2 0-4 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider