Tenis
SPORTOVI
Tenis
Obračun četiri najbolje

WTA Doha: Serena Williams od ponedjeljka prva igračica svijeta

U polufinalu velikog WTA turnira u Dohi, koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 2.37 milijuna dolara, igrat će četiri najbolje svjetske tenisačice…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najviše je problema u četvrtfinala imala Amerikanka Serena Williams koja je nakon više od dva sata borbe bila bolja od sedme nositeljice, Čehinje Petre Kvitove, s 3-6, 6-3, 7-5. Pobjednica Wimbledona iz 2011. godine nije u prvom setu prepustila suparnici nijednu priliku za break, ali je u drugom setu i sama ostala bez iste.

Tek su u trećem setu servisi popustili, a Williams je na koncu bila uspješnija s tri oduzeta servisa suparnici. Bila joj je to četvrta pobjeda u isto toliko mečeva protiv Kvitove, ali pobjeda koja ima posebno značenje. Plasmanom u polufinale Serena je, naime, povratak na svjetski broj jedan od ponedjeljaka.

Williams će u polufinalu igrati protiv treće nositeljice, Ruskinje Marije Šarapove, koja je sa 6-2, 6-4 bila bolja od Australke Samanthe Stosur. Loša je vijest za Šarapovu da je izgubila deset od 12 dvoboja protiv Serene.

Još uvijek aktualna prva igračica svijeta Viktorija Azarenka za finale će se boriti protiv Agnieszke Radwanske. Bjeloruskinja je u četvrtfinalu bila bolja od Talijanke Sare Errani sa 6-2, 6-2, dok je Poljakinja nadigrala Dankinju Caroline Wozniacki sa 6-2, 7-5.

Spomenimo još da naslov u Dohi brani Azarenka. 

WTA Doha, četvrtfinale:

Azarenka (1) - Errani (6) 6-2, 6-2

A. Radwanska (4) - Wozniacki 6-2, 7-5

Šarapova (3) - Stosur (8) 6-2, 6-4

S. Williams (2) - Kvitova (7) 3-6, 6-3, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider