Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajno otvorila i stala

Vekić ispala u Dohi nakon velike prednosti u prvom setu

Hrvatska tenis ostao je i bez posljednje predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji na WTA Premier turniru u Dohi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječanka Donna Vekić u utorak poražena u 2. kolu sa 6-7 (5), 4-6 od 11. igračice svijeta Španjolke Carle Suarez Navarro.

Hrvatska tenisačica u prvom je setu propustila priliku učiniti ovaj dvoboj neizvjesnijim. Naime, Vekić je povela 4-0 i imala priliku trećim breakom u nizu doći na gem od osvajanja seta. Međutim, Španjolka je uzvratila serijom od četiri gema za izjednačenje na 4-4, ali je potom opet izgubila servis.

Naša tenisačica je u desetom gemu propustila set-loptu (40-30) i po treći put izgubila gem na početnom udarcu. Novim breakom Osječanka je izborila još jedan servis za set, ali je i njega propustila pa je o osvajanju prve dionice dvoboja odlučio tie-break. Suarez Navarro je u njemu povela 6-3 i iskoristila treću set-loptu.

Španjolka je do novog breaka došla na početku drugog seta. Vekić je uzvratila za izjednačenje na 2-2, ali je u sedomom gemu po šesti put u meču izgubila servis te do kraja dvoboja ostala bez prilike za povratak. Španjolska tenisačica je nakon 99 minuta borbe iskoristila svoju prvu meč-loptu za pobjedu 7-6 (5), 6-4.

Vekić je čak šest puta gubila servis i osvojila više poena na reternu (43), nego kad je bila na početnom udarcu (40), a svojoj je suparnici pomogla i sa sedam dvostrukih pogrešaka.

WTA Doha - 2. kolo:

Eugenie Bouchard (Kan) - Denisa Allertova (Češ) 7-6 (0), 7-5

Andrea Petković (Njem) - Margarita Gasparjan (Rus) 6-3, 6-3

Agnieszka Radwanska (Polj/3) - Katerina Bondarenko (Ukr) 6-4, 6-4

Carla Suarez Navarro (Špa/8) - DONNA VEKIĆ (HRV) 7-6 (5), 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider