Tenis
SPORTOVI
Tenis
17 joj je godina tek

WTA Charleston: Bencic izbacila Errani!

Švicarska 17-godišnja tenisačica Belinda Bencic, 140. tenisačica svijeta, iz kvalifikacija se probila do polufinala WTA turnira u Charlestonu, koji se igra na zelenoj zemljanoj podlozi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu je Bencic ostvarila najveću pobjedu karijere, svladavši 3. nositeljicu i 11. tenisačicu svijeta, Talijanku Saru Errani 4:6, 6:2, 6:1. Nakon rezultata 2:2 u drugom setu, Bencic je osvojila devet uzastopnih gemova.

U polufinalu će Belinda Bencic igrati protiv još jednog iznenađenja turnira, Slovakinje Jane Čepelove, koja je nakon pobjeda nad Serenom Williams i Jelenom Vesninom u četvrtfinalu prepustila samo tri gema starijoj sunarodnjakinji Danieli Hantuchovoj.

Kanađanka Eugenie Bouchard, 20. u svjetskom poretku, pobijedila je osmu tenisačicu svijeta i drugu nositeljicu Jelenu Janković iz Srbije 6:3, 4:6, 6:3. Bouchard je upisala četvrtu pobjedu karijere protiv tenisačice iz top 10 društva. Jelena Janković je 2007. godine osvojila ovaj turnir, a lani je izgubila finale od Serene Williams.

Njemica Andrea Petkovic, koja je svladala je Čehinju Lucie Safarovu 6:3, 1:6, 6:1, bit će protivnica Kanađanki u polufinalu. Petkovic je dobila oba prethodna meča.

WTA Charleston, četvrtfinale:

Čepelova – Hantuchova 6:2, 6:1

Bencic – Errani (3) 4:6, 6:2, 6:1

Petkovic (14) – Šafarova (9) 6:3, 1:6, 6:1

Bouchard (6) – Janković (2) 6:3, 4:6, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider