Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvatski ogled

Konjuh i Mrdeža u osmini finala Bola, Martić ispala

Na jugu Brača održava se premijerno izdanje WTA Challengera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Konjuh i Tereza Mrdeža jedine su hrvatske tenisačice koje su pobjedom zaključile prvi nastup na premijernom izdanju WTA Challenger turnira Bol Open. Mrdeža je sa 6-3, 6-4 svladala Ani Mijačiku, a u posljednjem okršaju dana Konjuh je sa 6-1, 6-3 bila bolja od Amerikanke Grace Min.

Mrdeža je u prvom kolu trebala igrati protiv Rebecce Peterson, no Šveđanka je u posljednji tren zbog zubobolje otkazala nastup, pa je umjesto nje uskočila 28-godišnja 'sretna gubitnica' Ani Mijačika.

Petra Martić je, pak, izgubila od Slovenke Polone Hercog, koja je slavila rezultatom 6-2, 4-6, 6-1.

Mdreža slavila u hrvatskom ogledu

"Pripremala sam svoju igru, da igram agresivno, a pola sata prije meča saznala sam pola sata da će mi suparnica biti Ani. Dugo se poznajemo, prijateljice smo, pa je to bio psihički težak meč", rekla je 25-godišnja Tereza Mrdeža, koja je trenutno 297. na WTA listi.

Bol joj je tek treći ovogodišnji turnir, jer je početkom sezone bila na operaciji ramena, a nedavno je na Futuresu u Tučepima došla do finala, gdje ju je zaustavila upravo Mijačika. Sada je ishod bio obrnut, nakon što je Mijačika u prvom setu imala dosta problema sa servisom: prvi put ga je zadržala tek pri rezultatu 3:6, 1:0.

"Nadam se da ću uskoro imati kontinuitet, samopouzdanje i formu kakve sam imala prije operacije. Sada se želim koncentrirati na igru i ono što trebam raditi na igralištu. Ako budem igrala kako treniram, bit će i bodova", rekla je Mrdeža, koja je prošle godine došla do 150. mjesta na WTA listi.

"Cilj je ući među sto najboljih", rekla je trenutno 297. igračica svijeta.

Slovenka bolja od Martić

Petra Martić je protiv sedme nositeljice Hercog gubila 2-6, 1-3, potom ih je prekinula kiša, a kad su nastavile Slovenka je osvojila još jedan gem i činilo se da je došla vrlo blizu pobjedi. Međutim, Splićanka je nanizala pet gemova, izborila treći set, no već na njegovu početku izgubila je servis i nije uspjela uzvratiti bivšoj 'cimerici' s kojom je mnogo puta zajedno trenirala.

"Poznajemo se jako dobro, znale smo obje što možemo očekivati. Nisam najbolje počela, ona me dosta stiskala i igrala agresivno, nisam se snašla. Kiša mi je jaaaako dobro došla, nakon toga sam 'pustila ruku' i odlučila diktirati igru forhendom. Mislim da sam to dobro radila. U trećem setu je bila malo iznad mene", rekla je Petra Martić.

Konjuh je bez ikakvih problema opravdala očekivanja protiv Grace Min. Podjednako je dobro servirala i odigravala reterne, pa je Amerikanka tijekom meča samo dvaput zadržala servis.

U četvrtak će Mrdeža u prvom meču dana (11:00) u osmini finala igrati protiv Belgijke Ysaline Bonaventure, a Konjuh će u drugom meču nakon 14:00 igrati protiv Turkinje İpek Soylu, koju trenira bivši hrvatski reprezentativac Goran Prpić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider