Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bez obrane finala

Novi poraz mlade Hrvatice

Na WTA turniru u Birmimghamu na travi na kojem se lani probila u finale, hrvatska tenisačica Donna Vekić ispala je ove godine već u 1. kolu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pet mečeva lani je dobila Osječanka na putu do finala u kojem ju je svladala iskusna Slovakinja Daniela Hantuchova. Na ovogodišnjem izdanju Aegon Classica je 17-godišnja Hrvatica izgubila u 1. kolu od vršnjakinje iz Švicarske Belinde Bencic, koja ju je svladala 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 28 minuta igre.

Bio je to prvi susret dviju mladih igračica. U oba seta je Belinda Bencic dvaput oduzimala servis suparnici i jednom gubila svoj. Ukupno je Švicarka realizirala 4 od 10 šansi za break, a Donna Vekić dvije od šest.

Donna Vekić trenutno drži 63. mjesto na WTA ljestvici, dok je Belinda Bencic na 77. poziciji.

Tako je Donna Vekić propustila izboriti priliku za revanš Hantuchovoj, koja je postavljena za 7. nositeljicu i čekala je pobjednicu ovog meča. Nažalost, dočekala je Belindu Bencic.

Na turniru u Birminghamu nastupa još jedna hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji, naša najbolja igračica Ajla Tomljanović, koja će u 1. kolu igrati protiv Njemice Mone Barthel. Pobjednica tog meča igrat će u 2. kolu protiv 1. nositeljice, Srpkinje Ane Ivanović. (TS)

 

WTA Birmingham, 1. kolo:

Bencic – Vekić 6-4, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider