Tenis
SPORTOVI
Tenis
Premijerni naslov za Meusburger

WTA Bastad: Serena Williams do 53. naslova u karijeri

Najbolja svjetska tenisačica Serena Williams očekivano je osvojila WTA turnir koji se igrao na zemljanoj podlozi u švedskom Båstadu, uz nagradni fond od 235.000 dolara…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikanka je u finalu pobijedila domaću predstavnicu Johannu Larsson, 76. igračicu svijeta, sa 6-4, 6-1. Griješila je Serena u prvom setu što je omogućilo Larsson da se drži sve do svoga vodstva s 4-3. No, od toga trenutka je izgubila osam gemova u nizu, Williams je igrala sve bolje kako je meč odmicao i na kraju je lakoćom došla do trijumfa. Spomenimo da na cijelom turniru nije izgubila nijedan set.

Sereni (31) je ovo 53. naslov u karijeri i sedmi ove godine. Larsson je, pak, i u trećem finalu u karijeri ostala bez glavne nagrade.

WTA Bad Gastein: Premijerni naslov za Meusburger

Austrijska tenisačica Yvonne Meusburger (29) osvojila je prvi WTA naslov u karijeri. Slavila je na domaćem terenu u Bad Gasteinu gdje se igrao turnir nagradnog fonda od 235.000 dolara…

Meusburger, 86. igračica svijeta, u finalu je nadigrala Čehinju Andreu Hlavačkovu sa 7-5, 6-2 nakon jednog sata i 40 minuta igre. Češka tenisačica, 108. na WTA ljestvici, pružila je dobar otpor u prvom setu, ali u nastavku joj se igra potpuno raspala.

Meusburger je dosad dvaput igrala u finalu, prije šest godina upravo u Bad Gasteinu, te prošli tjedan u Budimpešti. U trećem je pokušaju napokon došla i do prvog naslova. Za 26-godišnju Hlavačkovu, inače specijalisticu za igru parova, ovo je bio prvi pojedinačni finale u karijeri. (TS) 

WTA Båstad, finale:

S. Williams (1) - Larsson (8) 6-4, 6-1

WTA Bad Gastein, finale:

Meusburger - Hlavačkova 7-5, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider