Tenis
SPORTOVI
Tenis
WTA Auckland

Konjuh zaustavljena: Auckland će pamtiti po prvoj pobjedi na WTA Touru

Mlada hrvatska teniska senzacija Ana Konjuh (16) nije uspjela izboriti četvrtfinale u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu na turniru WTA Toura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konjuh je u novozelandskom Aucklandu, nakon što je u prvom kolu izbacila 14. igračicu svijeta i prvu nositeljicu Robertu Vinci, zaustavila Amerikanda Lauren Davis, koja je nakon točno dva sata igre slavila s 2-6, 6-2, 6-2.

Konjuh je u prvom setu odigrala sjajno. Izgubila je jedan svoj servis-gem, ali je na reternu oduzela čak tri početna udarca 20-godišnjoj Amerikanki. Međutim, nakon što je u drugoj dionici osvojila svoj prvi servis-gem za 1-1, Dubrovčanka je do kraja meča osvojila još svega tri gema.

U prvom je setu Konjuh ispalila čak pet as-servisa, no potom je u preostala dva upisala samo tri. Padali su joj postoci ubačaja prvog servisa, te postoci osvojenih poena na prvom, ali i na drugom početnom udarcu. S druge strane, brojke su kod Davis bivale sve bolje i bolje, te je nakon prvog seta svoj servis ispustila još samo jednom i to kod vodstva 5-1, odnosno servisa za meč u trećem setu.

Unatoč porazu Konjuh će Auckland pamtiti po prvoj ostvarenoj pobjedi na WTA Touru i to protiv najbolje rangirane igračice u glavnom ždrijebu. Podsjetimo, Konjuh je u glavni turnir upala s pozivnicom organizatora, koji su prepoznali nevjerojatan talent kod zasada tek 259. igračice svijeta. Taj će joj renking od idućeg ponedjeljka biti daleko bolji. (TS) 

WTA Auckland, 2. kolo:

Davis – Konjuh 2-6, 6-2, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider