Tenis
SPORTOVI
Tenis
nedjelja je dan

Raonić napravio 'nemoguće': Za prvi Grand Slam naslov protiv Murraya

Kanađanin crnogorskih korijena Raonić šokirao je Federera i plasirao se u svoje prvo Grand Slam finale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kanađanin Miloš Raonić postao je prvi tenisač koji je u polufinalu Wimbledona uspio pobijediti Švicarca Rogera Federera svladavši ga u petak sa 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3 nakon tri sata i 24 minute borbe, čime je izborio mjesto u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima.

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj u kojem je Raonić stigao do treće pobjede, ali prve na Grand Slam turnirima. Kanađanin crnogorskih korijena uzvratio je Federeru za polufinalni poraz u Wimbledonu 2014., kada je Kanađanin debitirao u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Federeru je ovo bilo 11. polufinale u All England Clubu, a u dosadašnjih 10 je imao perfektan učinak. Kad je došao do vodstva 2-1 u setovima, činilo se da će i 11. put otići do finala, ali je izgubio servis u 12. gemu četvrtog seta nakon što je propustio 40-0 i još jednu prednost.

Švicarac, koji je početkom trećeg seta nezgodno pao i zaradio manju ozljedu, je do kraja meča ostao bez prilike za 'break', a izgubljeni servis za 1-3 u petom setu odveo je Federera u poraz.

Britanski tenisač Andy Murray je svladao Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-3, 6-3 i pridružio se Kanađaninu u nedjeljnom finalu. Murray je do devete pobjede protiv Čeha (9-6) stigao za jedan sat i 57 minuta borbe na središnjem terenu, a dvoboj je prelomio sredinom drugog seta, kad je prvo spriječio Berdycha da 'breakom' dođe do vodstva 4-2, a potom mu u sljedećem gemu oduzeo servis. Čeh je u trećem setu ostao bez prilike za povratak.

Murray će u nedjelju (15 sati) igrati svoje treće wimbledonsko finale i boriti se za drugi trofej, nakon što je slavio u finalu 2013. u kojem je svladao Novaka Đokovića. Škotu će to biti 11. finale na Grand Slam turnirima te treće u ovoj sezoni u kojoj je i na Australian Openu i u Roland Garrosu gubio mečeve za naslov od Đokovića. U dosadašnjih deset finala Murray je slavio samo dvaput (2-8): na US Openu 2008. i u Wimbledonu 2013. U međusobnim mečevima s Raonićem Murray vodi 6-3.

Wimbledon, tenisači - polufinale

Miloš Raonić (Kan/6) - Roger Federer (Švi/3) 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3

Andy Murray (VB/2) - Tomaš Berdych (Češ/10) 6-3, 6-3, 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider