Tenis
SPORTOVI
Tenis
Lak dan u uredu

Wimbledon: Murray izgubio tek dva gema, Gulbis ispao

Branitelj naslova Andy Murray imao je lak dan "u uredu" u 2. kolu Wimbledona. Na terenu broj 1 u meču protiv Slovenca Blaža Role slavio je sa 6-1, 6-1, 6-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meč je bio gotov za svega 84 minute, a Murray je kasnije usprkos lakoj pobjedi iskazao poštovanje spram suparnika, 92. tenisača svijeta.

"Igrao sam dobro. Ovo je prva godina da je Rola igrao na travi. Tek je izašao s fakulteta i probio se u Top 100, pa je za njega bilo jako teško bez puno iskustva na travi, ali nastavit će se popravljati jer ima dobru igru", rekao je Murray, kojem će suparnik u 3. kolu biti pobjednik meča između Čeha Jana Hernycha i Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

U isto vrijeme Latvijac Ernests Gulbis, deseti tenisač svijeta, iznenađujuće je izgubio od Sergeja Stahovskija. Ukrajinac je nedavnog polufinalista Roland Garrosa pobijedio sa 6-4, 6-3, 7-6(5) i dalje će igrati protiv boljeg iz ogleda između Jeremyja Chardyja i Marinka Matosevica.

Podsjećamo, Stahovskij je prošle godine u 2. kolu Wimbledona senzacionalno pobijedio Rogera Federera i tako okončao njegov sjajan niz od 36 uzastopnih nastupa najmanje u četvrtfinalima na Grand Slam turnirima. (TS)

 

Wimbledon, tenisači, 2. kolo:

Murray (3) - Rola 6-1, 6-1, 6-0

Stahovskij - Gulbis (12) 6-4, 6-3, 7-6(5)

Anderson (20) - Roger-Vasselin 7-6(0), 1-6, 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider