Tenis
SPORTOVI
Tenis
nishikori predao

Čilić u četvrtfinalu Wimbledona: Veliki Federer stoji na putu!

Marin Čilić gotovo da se nije morao ni oznojiti za četvrtfinale Wimbledona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Wimbledona nakon što mu je Japanac Kei Nishikori predao kod rezultata 6:1, 5:1 zbog zdravstvenih problema. Najbolji hrvatski tenisač nije morao potrošiti puno snage jer je Nishikori, kojeg je pobijedio u finalu US Opena 2014. godine, bio neprepoznatljiv.

Prvi set bio je gotov za 16 minuta, Japanac je pokušao u drugom uz liječničku pomoć nastaviti, no u konačnici je poslušao svoj trenerski boks koji mu je već nogama i rukama sugerirao da preda.

Tako je za 43 minute i u 13 odigranih gemova uspio zabiti 17 asova te osvojiti 28 izravnih poena. Nishikori nije osvojio nijedan poen kad je morao posegnuti za drugim servisom, a prosječna brzina njegovog početnog udarca bila je ispod 100 kilometara na sat.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv sedmerostrukog prvaka Rogera Federera, koji je s 3:0 u setovima slavio protiv Amerikanca Stevea Johnsona. 

Čilić je protiv Federera izgubio prvih pet dvoboja, ali ga je u njihovom posljednjem dvoboju, u polufinalu US Opena 2014. uspio pobijediti uz sjajnu igru te kasnije svladati Nishikorija za prvi Grand Slam trofej u karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider