Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šteta, mogao je na Čilića

Karlović ispalio 34 asa i ispao u drugom kolu Wimbledona

Za Diva sa Šalate kobne su bile reakcije na drugi servis u nekim ključnim poenima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treći put u karijeri hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u drugom kolu Wimbledona, a u četvrtak je bolji od njega bio Slovak Lukaš Lacko koji je slavio sa 6-3, 3-6, 7-6 (5), 6-4 i drugi put u karijeri izborio mjesto u 3. kolu trećeg Grand Slam turnira u sezoni.

Nakon što je Lacko jednim 'breakom' došao do prvog seta, a Karlović istom mjerom uzvratio u drugom, odluka o pobjedniku trećeg seta pala je u 'tie-breaku'. Karlović je bolje otvorio i poveo 3-1, ali nije uspio zadržati stečenu prednost. Promašeni volej kod 5-5 koštao ga je seta.

Karlović je pri vodstvu 2-1 u četvrtom setu propustio jednu priliku za oduzimanje servisa, a onda je uslijedio ključan 'break' slovačkog tenisača u gemu u kojem je Karlović imao 40-0. Lacko je nanizao pet poena, a na 'break-loptu' je hrvatski tenisač napravio dvostruku pogrešku. Tu prednost Slovak nije ispustio.

Karlović je imao 73 posto pogođenih prvih servisa, zabio je 34 asa, a u poraz ga je odvelo nekoliko izgubljenih poena na drugom servisu u ključnim trenucima dvoboja. Bio je to treći dvoboj Karlovića i Lacka, drugi u Wimbledonu, a Slovak je stigao do svoje prve pobjede te tako uzvratio Divu sa Šalate za poraz u All England Clubu prije sedam godina.

Lacko će u trećem kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Marina Čilića i Ukrajinca Sergija Stahovskija, u kojem hrvatski tenisač ima vodstvo od 2-1 u setovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider