Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi Grand Slam

Wimbledon, kvalifikacije: Tomljanović u glavnom turniru

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović izborila je ulazak u glavni ždrijeb Wimbledona nakon pobjede u 3. kolu kvalifikacija protiv Amerikanke Irine Falconi sa 6-4, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvadesetogodišnja Zagrepčanka Ajla Tomljanović u kvalifikacijama u tri meča nije izgubila niti set. Redom je pobijedila Ruskinju Dariju Gavrilovu, Turkinju Caglu Buyukakcay i sada Falconi, 182. tenisačicu svijeta od koje je prethodno bila izgubila jedini međusobni ogled prije dvije godine u Vancouveru.

Za Tomljanović će ovo biti prvi nastup u glavnom ždrijebu Wimbledonu, kao i općenito u glavnom ždrijebu bilo kojeg Grand Slam turnira. Najbliže tomu dosad bila je 2010., kada je na travi All England Cluba zaustavljena u trećem kolu kvalifikacija.

Uz Tomljanović u glavnom ždrijebu tenisačica u Wimbledonu će nastupiti i Donna Vekić, te Petra Martić i Mirjana Lučić-Baroni. U muškom će dijelu turnira hrvatski aduti biti Marin Čilić i Ivan Dodig.(TS)

Wimbledon, 3. kolo kvalifikacija:

Tomljanović - Falconi 6-4, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider