Tenis
SPORTOVI
Tenis
krenuo wimbledon

Karloviću hrvatski derbi u 1. kolu, Čilić pobijedio Amerikanca

Ivo Karlović u tri je seta sa 7-6 (8), 7-6 (7), 6-4 svladao Bornu Ćorića u prvom kolu turnira u Wimbledonu te se pridružio Marinu Čiliću koji je kao prvi od naših predstavnika izborio plasman u drugo kolo, nakon što je sa 6-3, 7-5, 6-3 svladao Amerikanca Briana Bakera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivi Karloviću je za pobjedu nad Bornom Ćorićem trebalo dva sata i 15 minuta tijekom kojih je 37-godišnji veteran u ključnim trenucima pokazao više preciznosti i mirnoće. Naime, Ćorić je u prvom 'tie-breaku' propustio dvije set-lopte, a još je veću priliku imao u odlučujućem gemu drugog seta, u kojem nije uspio iskoristiti čak pet set-lopti (6-2, 7-6).

Jedini break u meču Karloviću je donio pobjedu, kad je 19-godišnji Ćorić na drugu meč-loptu promašio teren. Karlović je dvoboj završio s 26 aseva i osvojio više poena na reternu (25-18) od svog 18 godina mlađeg suparnika. Iako je napravio znatno više pogrešaka od Ćorića (33-11), Karlović je to kompenzirao većim brojem izravnih poena (55-33). Bio je to njihov drugi međusobni obračun i druga pobjeda 'Diva sa Šalate' kojeg u drugom kolu čeka bolji iz dvoboja Talijana Paola Lorenzija i Slovaka Lukaša Lacka.

Marin Čilić je u svom prvom dvoboju protiv Briana Bakera došao do uvjerljive pobjede, iako je američki tenisač prijetio, prije svega u drugom setu, u kojem je propustio svih šest prilika za break. To su bili jedini krizni trenuci koje je Čilić morao preživjeti u ovom dvoboju kojeg je završio s 18 aseva te bio izrazito nadmoćan u izravnim poenima (43-18). Marin je napravio i manje pogrešaka (25-33) te realizirao četiri od osam prilika za oduzimanje servisa suparnika.

U dvoboju dvojice pobjednika Zagreb Indoorsa Marina u drugom kolu čeka Ukrajinac Sergij Stahovskij koji je sa 6-3, 6-4, 6-4 svladao Japanca Nishioku. Stahovskij je dvaput bio u 3. kolu Wimbledona, a teniski je svijet šokirao 2013. godine, kad je u 2. kolu svladao sedmorostrukog wimbledonskog pobjednika Rogera Federera.

Marin Čilić je najavio da će ove godine pokušati barem ponoviti rezultate iz prijašnje dvije sezone, kad je u All England Clubu dolazio do četvrtfinala. Čilić protiv Ukrajinca vodi 3-0 u međusobnim dvobojima, ali nijednom se nisu susreli na travnatoj podlozi.

WIMBLEDON, tenisači - 1. Kolo

Adrian Mannarino (Fra) - Kyle Edmund (VB) 6-2, 7-5, 6-4
Pierre-Hugues Herbert (Fra) - Philipp Kohlschreiber (Njem/21) 7-5, 6-3, 3-6, 6-3
MARIN ČILIĆ (HRV/9) - Brian Baker (SAD) 6-3, 7-5, 6-3
Sergij Stahovskij (Ukr) - Yoshihito Nishioka (Jap) 6-3, 6-4, 6-4
IVO KARLOVIĆ (HRV/23) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 7-6 (8), 7-6 (7), 6-4


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider