Tenis
SPORTOVI
Tenis
A sada spektakl

Wimbledon: Federer i Murray zakazali polufinale iz snova

Švicarac Roger Federer i Škot Andy Murray prvi su polufinalisti ovogodišnjeg izdanja Wimbledona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Francuza Gillesa Simona 6-3, 7-5, 6-2, dok je Murray bio bolji od Vašeka Pospišila sa 6:4, 7:5, 6:4.

Bivšem najboljem tenisaču svijeta, Federeru, to je 10. plasman u polufinale Wimbledona, a do sada je sedam puta slavio (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012). Federer i Simon su međusobno igrali osam puta, a Švicarac je upisao šest pobjeda. Jedine dvije pobjede Simon je upisao 2008. godine u prva dva ogleda protiv Švicarca.

Federerova pobjeda u nijednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja, a zanimljivo je spomenuti da je Simon postao prvi tenisač koji je nakon 116 zadržanih servis-gemova oduzeo početni udarac Švicarcu. 

Federer će u polufinalu igrati protiv Britanca Andyja Murrayja koji je bio bolji od Kanađanina Pospišila. Murray je po jednom u svakom setu oduzimao početni udarac Pospišilu, dok je svoj servis 'ponudio' tek kada je kod 5:4 servirao za meč. Spasio je break-loptu servis winnerom, a potom iz druge prilike izborio polufinale.

Drugo polufinale dat će pobjednici dvoboja Stanislas Wawrinka - Richard Gasquet, odnosno Novak Đoković - Marin Čilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider