Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uspjeh Hrvata

Wimbledon: Dodig i Jurak u osmini finala parova

Osim što se plasirao u 3. kolo u pojedinačnoj konkurenciji, hrvatskom tenisaču Ivanu Dodigu na ovogodišnjem Wimbledonu dobro ide i u parovima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Dodig se sa svojim stalnim partnerom Marcelom Melom plasirao u osminu finala trećeg Grand Slam turnira godine. Hrvatsko-brazilski par, koji je postavljen za 12. nositelje u All England Clubu, pobijedio je u 2. kolu Poljake Tomasza Bednareka i Mateusza Kowalczyka sa 7-6(2), 7-5, 6-4 poslije jednog sata i 43 minute igre.

Sljedeći suparnici Dodigu i Melu bit će bolji iz dvoboja između sedmih nositelja, Bjelorusa Maksa Mirnjija i Rumunja Horije Tecaua, te Australaca Samuela Grotha i Chrisa Guccionea.

Jurak u osmini finala parova

Hrvatska tenisačica Darija Jurak također se plasirala u osminu finala parova na trećem Grand Slam turniru sezone - Wimbledonu.

U kombinaciji s Tajlanđankom Tamarine Tanasugarn 29-godišnja je Zagrepčanka bila bolja od desetih nositeljica, Francuskinje Kristine Mladenovic i Kazahstanke Galine Voskobojeve, s 1-6, 7-6(4), 6-4. Meč je, uz jedan kišni prekid, potrajao sat i 56 minuta, a Jurak i Tanasugarn su u odlučujućem setu iskoristile jednu od dviju prilika za break i prokrčile si put do osmine finala.

Za plasman u četvrtfinale morat će pobijediti bolji par iz dvoboja Foretz Gacon / Hrdinova - Hsieh / Peng. (TS)

 

Wimbledon, tenisačice, 2. kolo parova:

Jurak / Tanasugarn - Mladenovic / Voskobojeva (10) 1-6, 7-6(4), 6-4

Wimbledon, tenisači, 2. kolo parova:

Dodig / Melo (12) - Bednarek / Kowalczyk 7-6(2), 7-5, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider