Tenis
SPORTOVI
Tenis
U četiri seta

Đoković svladao Bautistu Aguta i prvi izborio finale Wimbledona

Poznat je prvi finalist ovogodišnjeg izdanja najcjenjenijeg svjetskog teniskog turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po šesti put u karijeri srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale Wimbledona, nakon što je u petak u prvom polufinalnom dvoboju svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta (ATP - 22.) sa 6-2, 4-6, 6-3, 6-2 za dva sata i 48 minuta.

U 11. međusobnom obračunu Đoković je ostvario osmu pobjedu protiv 31-godišnjeg Španjolca i tako prekinuo njegov pobjednički niz od dva meča u kojima je slavio ove godine protiv najboljeg tenisača svijeta.

Bautista Agut je pružio dostojan otpor Đokoviću i do sredine trećeg seta bio ravnopravan suparnik.

Nakon što je napravio 'break' za 4-2 srpski tenisač je odjurio po svoje 25. finale na Grand Slam turnirima.

U nedjelju od 15:00 Đoković će se boriti za svoj peti wimbledonski trofej i ukupno 16. na Grand Slam turnirima protiv pobjednika dvoboja između dvojice najuspješnijih igrača svih vremena, Švicarca Rogera Federera i Španjolca Rafaela Nadala.

Protiv obojice mogućih finalnih suparnika Đoković ima pozitivan učinak u dosadašnjim dvobojima: 25-22 vodi u mečevima s Federerom, a 28-26 je njegova prednost protiv Nadala. Federer je u lovu na svoj 21. Grand Slam naslov i deveti wimbledonski trofej, dok Nadal može po treći put osvojiti naslov u All England Clubu te osvojiti 19. trofej na četiri najveća svjetska turnira.

WIMBLEDON, tenisači - polufinale:

Novak Đoković (Srb/1) - Roberto Bautista Agut (Špa/23) 6-2, 4-6, 6-3, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider