Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga Chardy

Čilić i Berdych srušili stari rekord: Marin pomeo Čeha za osminu finala!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala Wimbledona pobijedivši u 3. kolu šestoga tenisača svijeta Čeha Tomasa Berdycha u tri seta 7-6 (5), 6-4, 7-6 (6).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je sjajnom izvedbom u 167 minuta dvoboja nadigrao Berdycha, ali je bio brži i od mraka jer je zadnji "tie-break" odigran u ne baš regularnim uvjetima. Prvi hrvatski "reket" je bio vrlo raspoložen pri servisu s 20 aseva i postotkom prvog servisa od izvrsnih 66 posto, no i Čilićeva igra u polju bila je na zavidnoj razini jer je imao 46 "winnera" u tri seta.

Bio je to uistinu poseban meč, koji je završio u 21 sat i 38 minuta po londonskom vremenu. Time su Čilić i Berdych srušili rekord svih vremena po najkasnije završenom meču na neosvijetljenom terenu u Wimbledonu. Dosadašnji, u 9 sati i 35 minuta po lokalnom vremenu, datirao je iz 1981. godine.

Čilić je u prvom setu poveo s 3-0, no taj set je ipak otišao do "tie-breaka", a u drugom je Čilić iskoristio oduzimanje servisa Berdychu i dobio set s 6-4. U trećem setu Čilić se borio i protiv Berdycha, ali i mraka i mogućnosti da se dvoboj prekine i nastavi u subotu. Kod 5-5 je Čilić propustio čak četiri "break-lopte", Čeh se nije dao, da bi u "tie-breaku" Čilić konačno došao do velike pobjede i osigurao drugi tjedan Wimbledona.

Protiv Berdycha Čilić sada ima tri pobjede i pet poraza, ali je slavio na oba međusobna dvoboja na travi.

Čilića u osmini finala, najvjerojatnije u ponedjeljak, čeka Francuz Jeremy Chardy. (Hina / TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider