Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tenisači saznali protivnike

Wimbledon: Čilić na Mathieua, Karlović na Dancevica, Konjuh na Eraković

U Londonu je održan ždrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, u kojem se našlo i osam hrvatskih predstavnika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći hrvatski adut u Wimbledonu Marin Čilić otvorit će turnir dvobojem protiv Francuza Paul-Henri Mathieua, s kojim se dosada susretao sedam puta. Naš tenisač je dobio četiri dvoboja, od čega su dva bila na travi. Godine 2008. Čilić je slavio upravo na Wimbledonu s 3-1 u setovima.

Ukoliko prođe prvo kolo Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Austrijanca Andreasa Haider-Maurera i domaćeg tenisača s pozivnicom Kylea Edmunda. U trećem bi kolu mogao igrati protiv šestog nositelja Tomaša Berdycha, dok bi ga u potencijalnom četvrtfinalu čekao prvi nositelj Novak Đoković.

Hrvatski kvalifikant Ante Pavić dobio je za suparnika Kolumbijca Alejandra Fallu, koji je prošlog vikenda igrao u finalu ATP turnira u Halleu. Pobjednik će igrati protiv Španjolca Feliciana Lopeza ili Japanca Yuichija Sugite.

Ivo Karlović ima sasvim solidan ždrijeb na ovogodišnjem izdanju Wimbledona. Prvo kolu mu donosi Kanađanina Franka Dancevica, s kojim se dosada susretao u dva navrata, ali oba puta na turniru iz Challenger kategorije. Karlović je dobio prvi susret 2007. godine, ali je prošle morao predati susret zbog ozljede pri rezultatu 1-1 u setovima.

Pobjednik tog dvoboja ići će na Izraelca Dudija Selu ili Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Potencijalni suparnik u trećem kolu mogao bi mu biti Rafael Nadal, drugi nositelj, ukoliko on prođe Martina Kližana u prvom kolu, a potom možda i Lukaša Rosola, čovjeka koji ga je 2012. šokirao pobjedom u pet setova.

Tenisačice su također dobile solidan ždrijeb, sve osim Mirjane Lučić-Baroni, koja u 1. kolu mora igrati protiv bivše broj 1 Viktorije Azarenke.

Ajla Tomljanović je za suparnicu dobila domaću predstavnicu Heather Watson, s kojom se dosada nije susretala. Pobjednica će u 2. kolu vjerojatno igrati protiv Njemice Angelique Kerber.

Petra Martić igrat će u prvom kolu protiv Španjolke Lourdes Dominguez-Lino, koju je u jedinom prethodnom susretu pobijedila sa 6-2, 6-1. Bilo je to 2010. godine u bugarskoj Sofiji. Pobjednica susreta igrat će ili s Tamirom Paszek ili s Kirsten Flipkens.

Donna Vekić izvukla je Talijanku Robertu Vinci, s kojom se dosada nije susretala na WTA Touru. Pobjednica će ići na bolju iz susreta Vjere Zvonarjeve i Britanke Tare Moore.

Najmlađa hrvatska predstavnica u Wimbledonu Ana Konjuh (16), koja je nastup u glavnom ždrijebu izborila kroz kvalifikacije, igrat će protiv rođene Splićanke Marine Eraković, koja nastupa pod novozelandskom zastavom. Pobjednica tog susreta ići će na bolju iz dvoboja Yanine Wickmayer i Samanthe Stosur.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider