Tenis
SPORTOVI
Tenis
Već u prvom kolu

Wimbledon: Brzi kraj za Ajlu Tomljanović i Ivu Karlovića

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, 53. igračica svjetske ljestvice, već je u prvom kolu zaključila nastup na trećem Grand Slam turniru godine - Wimbledonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolja od 21-godišnje Zagrepčanke bila je 60. igračica svijeta Heather Watson. Britanska predstavnica slavila je nakon 65 minuta igre sa 6-3, 6-2 i spriječila Tomljanović da dođe do premijerne pobjede na travi All England Cluba.

Naša je tenisačica ispalila osam asova i osvojila 74 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, no drugi joj je servis bio prilično problematičan. Omogućilo je to Britanki da napravi tri breaka, dok Tomljanović nije iskoristila nijednu od četiri prilike za oduzimanje servisa suparnici.

Već na startu londonskog Grand Slama zaustavljen je i Ivo Karlović koji je u turnir ušao sa statusom 29. nositelja. Nije mu to pomoglo jer je naletio na raspoloženog Kanađanina Franka Dancevica koji je slavio sa 6-4, 7-6(5), 7-6(4) u meču koji je trajao jedan sat i 53 minute.

Naš tenisač, 32. na ATP ljestvici, skupio je čak 32 asa, imao je i visokih 79 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, ali sve mu to nije bilo dovoljno. U cijelom meču nije došao ni do jedne prilike za break, dok je Dancevic iskoristio jednu koja mu je donijela prvi set. U sljedeća se dva igrao tie-break, a u oba se navrata 107. igrač svijeta pokazao uspješnijim. (TS)

Wimbledon, tenisači, 1. kolo:

Dancevic - Karlović (29) 6-4, 7-6(5), 7-6(4)

Wimbledon, tenisačice, 1. kolo:

Watson - Tomljanović 6-3, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider