Tenis
SPORTOVI
Tenis
Furiozni preokret

Williams nastavila niz protiv Šarapove i izborila finale Miamija

Američka tenisačica Serena Williams izborila je po deveti puta plasman u finale WTA turnira u Miamiju polufinalnom pobjedom protiv Ruskinje Marije Šarapove 6:4, 6:3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šarapova je sjajno otvorila meč i moćnim servisima i preciznim winnerima osigurala vodstvo 4:1. Međutim, Williams je uzvratila još snažnije i nanizala je pet uzastopnih gemova za vodstvo 1:0 u setovima, te si kasnije u drugom setu nije dopustila tako veliki zaostatak.

Bila je to za Williams 15. uzastopna pobjeda protiv Šarapove, kao i 16. ukupno u 18 međusobno odigranih mečeva. Najbolja svjetska tenisačica protiv Šarapove ima najviše pobjeda u međusobnim ogledima od svih igračica na Touru, a sljedeće na popisu su sestra joj Venus Williams i Viktorija Azarenka koje je pobijedila po 14 puta svaku.

U prethodnih devet finala u Miamiju Williams je na omjeru pobjeda i poraza 6:2. Naslove je osvajala 2002., 2003., 2004., 2007., 2008. i 2013. godine. Za sedmi naslov na turniru u finalu će igrati protiv pobjednice ogleda između Slovakinje Dominike Cibulkove i Kineskinje Li Na.

WTA Miami, polufinale:

S. Williams (1) - Šarapova (4) 6:4, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider