Tenis
SPORTOVI
Tenis
U dva seta

Wawrinka u Chennaiju stigao do petog naslova karijere

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka osvojio je peti ATP naslov u karijeri pobjedivši u finalu Chennaija francuskog predstavnika Edouarda Roger-Vasselina sa 7:5, 6:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wawrinka je, kao kroz cijeli ovaj tjedan, bio vrlo autoritativan u meču u kojem je slavio pobjedu nakon sat i 35 minuta igre. Švicarac je najveći dio posla odradio u završnici prvog i početkom drugog seta. Roger-Vasselin je imao servis kod 5:5 za siguran odlazak u tie-break, međutim Wawrinka je iskoristio petu ponuđenu break-loptu u setu i osigurao priliku za osvajanje prve dionice na vlastitom servisu. Učinio je to besprijekorno.

U drugom je setu Wawrinka od prvih pet osvojio četiri gema, breaknuvši pritom Francuza u dva navrata. U toj je seriji Švicarac izvukao i jedinu break-loptu s kojom je bio suočen u današnjem susretu.

Švicarac je u trećem međusobnom ogledu po drugi put u karijeri slavio protiv Roger-Vasselina, te je također po drugi put u karijeri osvojio naslov pobjednika turnira u Indiji.

U nastavku dana na teren će i hrvatski duo Marin Draganja i Mate Pavić, koji igra finale parova protiv Frederika Nielsena i Johana Brunstroma.

ATP Chennai, finale:

Wawrinka (1) – Roger-Vasselin (7) 7:5, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider