Tenis
SPORTOVI
Tenis
Francuzi slave Tsongu

Wawrinka 'poderao' Federera kao nitko u posljednjih 13 godina!

U četvrtfinalu Roland Garrosa 30-godišnji Stan Wawrinka potrudio se da Rogeru Federeru ponovo zakomplicira život. Učinio je to na gotovo brutalan način, uvjerljivom pobjedom 6:4, 6:3, 7:6 (4)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jako dugo Federer nije bio u ovako potlačenoj situaciji na nekom Grand Slam turniru, pa čak ni kada je doživljavao teške poraze protiv Rafaela Nadala na ovoj istoj pariškoj zemlji. Posljednji put kada smo vidjeli da je na jednom od četiri najveća turnira FedEX ispao bez osvojenog gema na servisu protivnika bilo je 2002. godine. Bjelorus Maks Mirnji slavio je u 4. kolu US Opena sa 6:3, 7:6(5), 6:4, a Federer je propustio svih pet break-lopti.

Nikada dosada Wawrinka nije slavio protiv Federera u meču na Grand Slam turniru. Četiri puta su se sastajali i svaki put je Roger slavio. No ovoga puta pomoći, kao ni 'lijeka' protiv razornih udaraca Stana Wawrinke nije bilo.

Wawrinka je potpuno zasluženo izborio plasman među četiri najbolja u Parizu, a za finale će igrati protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

Francuska slavi Tsongu, koji se na krilima navijača plasirao u polufinale Roland Garrosa. On je u četvrtfinalnom dvoboju poslije velike borbe u pet setova savladalo Japanca Keija Nishikorija sa 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Meč na centralnom terenu trajao je maratonska tri sata i 44 minute, a bio je i prekinut na pola sata jer je dio krovne konstrukcije pao na publiku i pritom lakše ozlijedio tri osobe.

Kod tenisačica polufinale su izborile Ana Ivanović, koja je sa 6:3, 6:2 bila bolja od Ukrajinke Elene Svitoline, i Lucie Šafarova, koja je sa 7:6(3), 6:3 bila bolja od Garbine Muguruze.

U srijedu je na rasporedu najiščekivaniji meč turnira između devetorostrukog osvajača Rafaela Nadala i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. Razlog zbog kojeg se njih dvojica sudaraju već u četvrtfinalu je 'slab' renking 'kralja zemlje', koji u ovom trenutku drži 7. mjesto ATP-jeve ljestvice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider