Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Finals

Wawrinka pobijedio Ferrera i čeka Nadala da ga 'pogura'

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka uspješno je obavio svoj dio posla, a sada mora čekati da ga Rafael Nadal pogura u polufinale ATP World Tour Finalsa u Londonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wawrinka je u 3. kolu skupine A pobijedio Španjolca Davida Ferrera sa 6-7(3), 6-4, 6-1 i sada na kontu ima dvije pobjede. No, u polufinale će se plasirati samo ako prvi svjetski tenisač u kasnijem meču svlada Čeha Tomaša Berdycha. U suprotnom će Nadal i Berdych zajedno među četvoricu najboljih.

Wawrinka je odlično krenuo u dvoboj protiv Ferrera. Poveo je s 5-2 i bio na pragu osvajanja prvog seta, ali onda je neočekivano stao. Španjolac je napravio dva breaka i došao do vodstva 6-5, ali ni on nije uspio jednostavno riješiti set, već je to napravio u tie-breaku. Iako uzdrman, Wawrinka se uspio dići na noge i s jednim breakom izjednačiti na 1-1 u setovima. Treći je set nakon toga bio jednosmjerna ulica - Švicarac je triput oduzeo servis suparniku i zaključio priču.

Spomenimo da je ovo bio 12. međusobni dvoboj ovih tenisača, a Wawrinka je sada smanjio zaostatak na 5-7.

I dok Švicarac čeka rasplet meča između Nadala i Berdycha, Ferrer je s tri poraza završio nastup u O2 Areni, ali i cijelu sezonu. (TS) 

ATP Finals, 3. kolo skupine A:

Wawrinka (7) - Ferrer (3) 6-7(3), 6-4, 6-1

Nadal (1) - Berdych (6) kasnije

Redoslijed: 1. Nadal 2-0 (4-0), 2. Wawrinka 2-1 (4-4), 3. Berdych 1-1 (3-2), 4. Ferrer 0-3 (1-6)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider