Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
'Na dobrom smo putu'

VIDEO Upoznajte još jedno tenisko čudo od djeteta imena Borna

Još jedan teniski dijamant imena Borna razvija se polako, ali sigurno u vrhunskog igrača. Nakon Borne Ćorića, Borna Devald mogao bi biti novo veliko mlado ime hrvatskog tenisa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani 12-godišnjak Borna Devald osvojio je prestižni turnir Orange Bowl u Miamiju (do 12 godina), što nije pošlo za rukom Goranu Ivaniševiću, Marinu Čiliću, kao ni Borni Ćoriću.

"Vidio sam da je Bruno Orešar prvi osvojio taj turnir i stvarno mi je drago da sam ja drugi koji je u tome uspio. To je zaista veliko zadovoljstvo", rekao je skromni Borna Devald.

Pehar za trijumf u Miamiju dobio je iz ruku legendarne Martine Navratilove, a uoči samog finala javio mu se i imenjak Ćorić.

"Dan prije finala rekao mi je svaka čast na tome što sam pobijedio u polufinalu i rekao je 'sada to osvoji'. Bilo mi je jako drago. Dobro sam igrao u finalu i osvojio sam turnir, te mislim i da je njemu bilo jako drago zbog mene", kaže 12-godišnjak.

S njegovim talentom upoznao se i Goran Ivanišević s kojim je radio u umaškoj akademiji prošloga ljeta.

"Tamo smo popravili moj servis što mi je jako puno pomoglo i rekao mi je da samo tako nastavim".

Teniski uzor mu je Roger Federer, a najjače 'oružje' mu je forehand. Ambicije?

"Naravno, svatko sanja da jednoga dana bude prvi igrač svijeta, pa tako i ja. No dug je još put do toga i potrebno je još puno napornog rada".

Trener Darko Klaić radi s Bornom već pet godina.

"Napravili smo ovo što smo napravili i to je pokazatelj da smo na dobrom putu. Ima start da bi mogao biti vrhunski tenisač, no nadolazeće godine pokazat će da li će to tako i biti", veli Klaić.

Sve preduvjete ima, a Bornu Devalda sada treba pustiti da se u miru razvija i zajedno s trenerom Klaićem nastavi kročiti teškom teniskom stazom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider