Tenis
SPORTOVI
Tenis
Krv, pljuvanje, psovanje...

VIDEO Teniski incidenti koji su obilježili prvih 15 godina 21. stoljeća

Za tenis se često zna reći da je sport za elitu. Ljude s dubljim džepom. Gospodski sport u kojem nema incidenata. No je li to uistinu tako? Naravno da nije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barem ne što se tiče ovog 'bez incidenta'. U nastavku slijede najbizarniji teniski trenuci 21. stoljeća, a sve započinje legendarnim Ruskom Mihailom Južnim.

JUŽNIJ REKETOM RAZBIJA GLAVU

On je 2008. godine igrao u Miamiju susret protiv Nicolasa Almagra i imao je break-loptu u trenutku kada je Španjolac servirao za meč. Propustio ju je neprisiljenom pogreškom, nakon čega se odlučio fizički kazniti. Reketom se nekoliko puta udario po glavi, nakon čega mu se niz čelo počela slijevati krv. 

NADALOVI INCIDENTI SA SUCEM CARLOSOM BERNARDESOM

U nekoliko je navrata Španjolac pokazao da ne voli brazilskog suca. Godine 2010. igrao je protiv Tomaša Berdycha, a Bernardes je jedan čisti poen u njegovu korist dosudio za češkog tenisača. Nadal je tražio 'challenge', bio je u pravu, no Bernardes mu nije dao poen već je rekao da se isti ponavlja.

"Neću igrati. Tvoje ponašanje mi puno toga otkriva. Govoriš teške gluposti Carlose", vikao je Nadal, koji je i taj ponovljeni poen osvojio.

Ove godine slična stvar. Bernardes sudi kontra Nadala, koji nakon završetka gema govori:

"Tražit ću da mi više nikada ne sudiš. Ja s tobom nemam nikakav problem, ali ovo više ne mogu trpjeti".

FERRER VRIJEĐA SUTKINJU

David Ferrer poznat je kao tenisač bez mrlje u svojoj karijeri, no ipak se našla jedna mala šovinistička izjava. Bilo je to na US Openu 2008. godine tijekom meča protiv Keija Nishikorija.

"Ne mogu pogoditi prokletu loptu. Ovo je teško sra...! Moja glava je puna sra...!", govorio je samom sebi španjolski tenisač kada se na razglas začulo 'upozorenje gospodin Ferrer'.

"Zašto? Zato što pričam sam sa sobom? Normalno, ti si žena. Žene ne razumiju ništa, ama baš ništa", bio je ljut kao ris.1


 SERENA WILLIAMS PRIJETI LINIJSKOM SUCU

Serena Williams doživjela je najgori ispad, od svojih nekoliko, na US Openu 2009. godine i to u finalu. Igrala je protiv Kim Clijsters, a meč je prekinut zbog druge opomene koju je dobila Amerikanka. Napravila je prijestup prilikom drugog servisa i poklonila meč loptu suparnici, no s tim se nije složila.

"Kunem se bogom da ću uzeti ovu lopticu i gurnuti ti je do dna grla", rekla je linijskoj sutkinji.

"Prijetila mi je da će me ubiti", rekla je sutkinja delegatu turnira, koji je potom proglasio meč završenim, odnosno naslov pobjednice US Opena dodijelio belgijskoj tenisačici.

DAVID NALBANDIAN OZLIJEDIO SUCA

Incidentima je sklon bio i David Nalbandian, koji je u finalu Queen'sa 2012. godine iznerviran udario nogom u reklamu, iza koje je bila noga linijskog suca. Noga je prokrvarila, sudac je diskvalificirao Argentinca i pobjedu dodijelio Marinu Čiliću.

 
VERDASCO URLAO NA FRANCUSKU PUBLIKU

Veliki rivalitet vlada između Španjolaca i Francuza. Tijekom finala turnira u Nici 2010. godine, Verdasco se svađao s Richardom Gasquetom i svom publikom koja je bodrila domaćeg tenisača.

"Vi ste najgora publika na svijetu", govorio je Španjolac.

CHELA PLJUNUO HEWITTA

Australac Leyton Hewitt oduvijek je bio poznat po tome da često provocira svoje suparnike, bilo namjerno ili nenamjerno. Tako je bilo i na Australian Openu 2005. godine kada je igrao protiv Argentinca Juana Ignacija Chele.

Hewitt je gromoglasno proslavio poen, a potom i break što se Cheli ni najmanje nije svidjelo. Kada su se mimoilazili na mreži Argentinac je domaćeg tenisača 'počastio' pljuvanjem. 

 NAVIJAČKI INCIDENT

Nije potrebno posebno objašnjavati situaciju iz 2010. godine.

MIRKA FEDERER PROVOCIRA WAWRINKU

Ovaj događaj datira prije manje od pola godine. Mirka Federer je tijekom polufinala Mastersa u Londonu počela s tribina provocirati Stana Wawrinku oponašanjem jecanja i plača, kako bi pomogla suprugu da se plasira u finale.

Wawrinki se to nije svidjelo pa je došlo do verbalnog okršaja između njih dvoje i suca. Mirka je uspjela u svom naumu, Federer je na kraju okrenuo Wawrinku i plasirao se u finale turnira, koji je sutradan predao zbog bolova u leđima. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider