Tenis
SPORTOVI
Tenis
tek joj je 18!

VIDEO Nasljednica Martine Hingis okrenulu Serenu Williams za finale!

Švicarska tinejdžerka Belinda Benčić nanijela je najboljoj igračici svijeta, Sereni Williams tek drugi poraz sezone na WTA turniru u Torontu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon velike borbe i gotovo dva i pol sata tenisa Benčić je u prvom dvoboju protiv Williams slavila s 3:6, 7:5, 6:4. Bio je to odličan meč u kojem smo vidjeli Serenu da pokušava sve što je u njezinoj moći da dobije mladu Švicarku, međutim Benčić je još jednom dokazala da je predodređena da jednog dana zasjedne na tron svjetskog tenisa.

Na početku nije izgledalo kao da će 18-godišnjakinja uhvatiti puno gemova, pogotovo kad je Williams povela s 5:1 u prvom set. No onda se dogodio prvi break za Benčić koji ju je 'pokrenuo'.

U drugom je setu bila puno opasnija, servirala je kod 5:3 za set, ali se istog domogla tek novim breakom kod vodstva 6:5.

U odlučujućem je povela s dvostrukim breakom 4:0, ali je u konačnici slavila sa 6:4 tako da je forehand smjestila u desni dio terena, a Serena nije bila ni blizu lopte.

Benčić će u finalu igrati protiv Rumunjke Simone Halep, koja je sa 6:4, 6:4 bila bolja od Talijanke Sare Errani. U meču s puno pogrešaka bolja je bila Halep koja će u susret protiv Benčić ući s prednošću 1:0 u međusobnim omjerima. Rumunjka je slavila lani u Wimbledonu sa 6:4, 6:1.

WTA Toronto, polufinale:

Benčić - Williams S. 3:6, 7:5, 6:4

Halep - Errani 6:4, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider