Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ludilo u Međugorju

VIDEO Pogledajte Čilićev doček: Čudesno, ovo je nevjerojatno!

Osvajač US Opena Marin Čilić stigao je u Međugorje, gdje ga je na ulicama pozdravilo više tisuća građana koji ga nazivaju 'Ponosom Hercegovine'...

Marin Čilić je stigao u povorci u 'oldtimer' vozilu bez krova i oduševljeno je mahao sumještanima, a u njegovoj pratnji su bili motoristi iz brojnih mjesta u Hercegovini.

Osvajača US Opena je na platou ispred crkve Svetog Jakova u Međugorju dočekao predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda i župnik u Međugorju fra Marinko Šakota, a zajedno s njima bili su brojni dužnosnici među kojima je i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Nakon završetka molitve krunice i svete mise, kojoj je nazočio zajedno s obitelji, brojnim prijateljima, dužnosnicima i hodočasnicima, Čiliću je na improviziranoj bini pored crkve župnik fra Marinko Šakota uručio darove, sliku Međugorja s Gospom i zlatnu krunicu, nakon čega se Čilić zahvalio na potpori.

"Želim se zahvaliti svima koji su došli u velikom broju i koji su bili potpora svih ovih godina. I kad je bilo dobro i kad je bilo teško. Zahvala i mojim roditeljima. Bez njih zasigurno nikada ne bih uspio. I hvala Bogu i najdražoj Gospi što su mi pokazali put i pokazali ovaj dar", rekao je Čilić obraćujući se okupljenima nakon okončanja svete mise te nadodao:

''Čudesno, ovo je nevjerojatno. Sretan sam ako sam uspio usrećiti brojne druge. I nadam se da će to biti još puno puta u životu", rekao je "Ponos Hercegovine", kako je stajalo na natpisu kojim je u rodnom mjestu dočekan Čilić.

Župnik fra Marinko Šakota izrazio je zahvalnost Bogu zbog Marinovih talenata i opredjeljenja da bira istinske vrijednosti u životu te da su ljubav, ustrajnost i vjera bili ključni u Marinovu životu.

"Trebamo pred Bogom razvijati svoje darove. Marinu je dao Gospodin mnogo darova. Najprije život u molitvi. Moliti to značiti živjeti s Bogom. Poželjeli ste da sudjelujete u molitvi i misi i time počeli ovo slavlje večera. To je potvrda da znate što je stijena, a što pijesak. To je i bit Međugorja", rekao je župnik Šakota.

Teško će teniski šampion zaboraviti ovaj trenutak. Najprije je otišao na misno slavlje, a kod kuće ga čekaju nestrpljivi majka i otac.

''Nadam se da ćemo biti sami, zaključati kuću i biti sa svojim sinovima'', rekla je Marinova majka Koviljka.

''Zaista nisam nikad razmišljao da će ovakav doček uopće biti'', izjavio je Čilićev otac Zdenko.

Proslava se sinoć nastavila u Sportsko-rekreacijskom centru Čorkov Dolac na kojoj se Marin ponovno obratiti nazočnima, a nakon su uslijedili koncert Thompsona, Mate Bulić, Joleta i Tihe Orlića. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider