Tenis
SPORTOVI
Tenis
'čarobnjak' iz basela

VIDEO Anderson šokirao Murrayja, Federer s neke druge planete

Južnoafrikanac Kevin Anderson pobrinuo se za iznenađenje dana na US Openu pobijedivši u osmini finala trećeg nositelja Britanca Andyja Murrayja 7-6 (5), 6-3, 6-7 (2), 7-6 (0)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Anderson je ulaskom u četvrtfinale ostvario najbolji rezultat u karijeri na nekom od četiri Grand Slama. Do sada je sedam puta ispadao u osmini finala.

"Protiv Murraya sam odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Presretan sam igrom koju sam pružio na tako jakom turniru protiv takvog suparnika," kazao je 29-godišnji Južnoafrikanac.

Bila je to ujedno i njegova druga pobjeda protiv Murrayja u sedam međusobnih ogleda. Slavio je i prije četiri godine u Montrealu.

Andersona u četvrtfinalu očekuje pobjednik Roland Garossa Švicarac Stan Wawrinka koji je bio bolji od Amerikanca Donalda Younga 6-4, 1-6, 6-3, 6-4. Anderson i Wawrinka su igrali sedam puta međusobno i Južnoafrikanac je bolji za jednu pobjedu. Zanimljivo, Wawrinka je dobio prva tri meča, a Anderson zadnja četiri.

Plasman u četvrtfinale i to čak 46. put na nekom od Grand Slam turnira, izborio je i Švicarac Roger Federer pobijedivši Amerikanca Johna Isnera 7-6 (0), 7-6 (6), 7-5. Federera u četvrtfinalu očekuje Francuz Richard Gasquet koji je bio bolji od Čeha Tomaša Berdycha 2-6, 6-3, 6-4, 6-1. Federer i Gasquet su igrali 16 puta međusobno, a Švicarac je pobijedio 14 puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider