Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon 93 minute

Verdasco i Marrero prejaki: Dodig i Melo bez finala

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo nisu se uspjeli kvalificirati u finale ATP World Tour Finalsa u Londonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolji od njih u polufinalu su nakon jednog sata i 33 minute igre bili Španjolci David Marrero i Fernando Verdasco 7:6(10), 6:4.

Za obje kombinacije ovo je prvi nastup na završnom turniru sezone. Nažalost, nakon tri pobjede u skupini, Dodig i Melo, treći par svijeta, nisu uspjeli produljiti svoju pobjedničku seriju. David Marrero i Fernando Verdasco, šesti nositelji, bili su bolji u ovom meču i zasluženo su se kvalificirali u finale, u kojem će igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će snage odmjeriti dvije najbolje kombinacije svijeta, američki blizanci Bob i Mike Bryan, trostruki pobjednici ovog turnira, te drugi nositelji, Austrijanac Alexander Peya i Brazilac Bruno Soares.

Za Dodiga i Mela je polufinalni ogled krenuo jako loše, jer su izgubili prvi gem u meču na Dodigovom servisu. Zaostatak su ipak uspjeli nadoknaditi u desetom gemu na servisu za prvi set Verdasca, koji je pomogao s dvostrukom pogreškom na prvu break-loptu. U tie-breaku su Hrvat i Brazilac imali 4-3 i servis, ali su izgubili tu prednost. Svejedno su imali dvije set-lopte na servisima suparnika koje nisu realizirali.

Dodig i Melo propustili su dvije break-lopte u drugom setu, ali su svoju prvu u toj dionici, ujedno i meč-loptu, Španjolci iskoristili. Ukupno su Marrero i Verdasco osvojili 14 poena više od Dodiga i Mela (81:67), kojima su uzvratili za poraz koji su od njih nedavno pretrpjeli u finalu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju. Tada su Dodig i Malo pobijedili u tri seta...

ATP Finals, parovi, polufinale:

Marrero / Verdasco (6) – Dodig / Melo (3) 7-6(10), 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider