Tenis
SPORTOVI
Tenis
ako budu spremne...

Venus Williams i Muguruza za naslov: Bit će 'paljbe'

Venus Williams i Garbine Muguruza borit će se u subotu za naslov pobjednice WTA turnira u Wuhanu, nakon što su u petak slavile u polufinalnim dvobojima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Venus Williams je 'osvetila' mlađu sestru Serenu pobijedivši Talijanku Robertu Vinci s 5-7, 6-2, 7-6 (4) u dvoboju prepunom obrata, dok je Muguruza svladala Njemicu Angelique Kerber sa 6-4, 7-6 (5).

Venus Williams i Roberta Vinci vodile su bespoštednu borbu dva sata i 43 minute, a na kraju je 35-godišnja Amerikanka slavila spasivši i meč-loptu uoči tie-breaka trećeg seta. Vinci je jedan poen dijelio od reprize onoga što je napravila Sereni Williams na US Openu, kad je najbolju tenisačicu svijeta spriječila u pohodu na povijesni, kalendarski Grand Slam.

Talijanka je u prvom setu nadoknadila rani zaostatak (0-3), a u trećem setu je gubila 2-5 pa ipak stigla do meč-lopte kod vodstva 6-5. No, Williams se spasila i bolje odigrala odlučujući tie-break te stigla do četvrte pobjede nad Vinci u isto toliko dvoboja. Venus će u subotu protiv Muguruze imati priliku osvojiti svoj 47. naslov u karijeri.

Recimo i da su Venus Williams i Muguruza završile mečeve šepajući, što dovodi u pitanje njihove nastupe ili u najmanju ruku kvalitetne izvedbe u finalu.

No ukoliko se oporave do subote, trebao bi to biti sjajan meč jer obje igračice ne štede loptu i udaraju ju iz sve snage svaki puta kada im se ukaže prilika.

WTA Wuhan - polufinale:

Venus Williams (SAD) - Roberta Vinci (Ita/15) 5-7, 6-2, 7-6 (4)

Garbine Muguruza (Špa/5) - Angelique Kerber (Njem/6) 6-4, 7-6 (5)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider