Tenis
SPORTOVI
Tenis
Impresivna sezona

Veliko priznanje: Đokoviću tri najveća teniska podviga u 2011.!

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković dobio je još jedno veliko priznanje. Prema izboru ATP-a, srpskom tenisaču pripala su tri najveća teniska podviga u 2011. godini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi je izvrstan start sezone sa 41 uzastopnom pobjedom, drugi tri osvojene Grand Slam titule i treći rekordnih pet trofeja iz Masters serije u jednoj sezoni.

Podsjetimo, Đokovića nitko nije uspio pobijediti u prvih pet mjeseci ove godine. Pritom je osvojio čak sedam ATP titula. Briljantan niz prekinuo je 'Čarobnjak iz Basela' Roger Federer u polufinalu Roland Garrosa.

''Uzevši u obzir da sada ima više kvalitetnijih tenisača, da je tenis fizički zahtjevniji, rekao bih da je Novakova serija impresivnija nego moja'', izjavio je legendarni John McEnroe koji je 1984. imao još uvijek nedostižnih 42 pobjede od početka sezone.

Đoković je u svojoj najboljoj godini karijere osvojio tri Grand Slama (Australian Open, Wimbledon i US Open) i čak pet titula na turnirima iz Masters serije.

''Uvijek imam želju da osvojim Grand Slam na kojem sudjelujem. Ovo je pisanje povijesti, naravno da je osjećaj poseban'', bile su Đokovićeve riječi nakon osvajanja Montreala.

Iza Đokovića, koji je ujedno i proglašen tenisačem godine, na četvrtom mjestu smjestio se Rafael Nadal koji je sedmi put u nizu osvojio Monte Carlo i šesti put u karijeri Roland Garros. Petu poziciju zauzeli su braća Bob i Mike Bryan.

Impresivnu godinu Đoković je upotpunio nagradom za sudionika najboljeg meča u 2011. I nagradom za najveći preokret, dok su njegovi mečevi s Nadalom proglašeni najvećim rivalitetom sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider