Tenis
SPORTOVI
Tenis
Roland Garros

Veliko iznenađenje u ženskom dijelu RG-a, Nole na nedavnog 'krvnika'

Petog dana drugog teniskog Grand Slam turnira, Roland Garrosa, dogodilo se dosada najveće iznenađenje u ženskom dijelu natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednica turnira iz 2011. godine, Kineskinja Na Li, iznenađujuće je poražena u kišom isprekidanom meču od Amerikanke Bethanie Mattek-Sands nakon tri seta. Početak je bio sjajan za Kineskinju koja je povela s 4-1 i imala dvostruki break u rukama, međutim tada Amerikanka počinje igrati.

S četiri uzastopna gema Mattek-Sands prelazi u vodstvo 5-4, no na kraju ipak gubi set sa 7-5. Takav rasplet seta nije omeo Amerikanku da povede s 4-1 u drugom setu, kada je kiša poslala igračice u svlačionicu po prvi put.

Po povratku je Na Li vratila break zaostatka, smanjila na 3-4, no tada kiša radi u korist Amerikanke i po drugi put prekida meč. Druga stanka bila je kobna za Kineskinju, koja po povratku na teren gubi sedam gemova u nizu, te zaostaje 0-5 u trećem setu. Uspjela je Na Li vratiti jedan break, no pri drugom servisu za meč Mattek-Sands ne griješi i gromoviti udarcima odlazi u 3. kolo gdje ju čeka mlada Argentinka Paula Ormachea, koja je sa 6-4, 7-6(6) svladala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu.

Od preostalih rezultata u ženskom dijelu turnira vrijedi istaknuti poraz Slovakinje Dominike Cibulkove od Novozelanđanke Marine Eraković. Rođena Splićanka slavila je sa 6-2, 2-6, 6-4, te izborila treće kolo i ogled protiv nove američke senzacije na Touru Sloane Stephens, pobjednice nad sunarodnjakinjom Vaniom King.

Međusobni ogled osigurale su Jelena Janković i Samantha Stosur pobjedama u dva seta protiv Garbine Muguruze, odnosno Kristine Mladenović.

U muškom dijelu turnira zasada vrijedi istaknuti da su međusobni ogled u 3. kolu osigurali Novak Đoković i Grigor Dimitrov. Mladi Bugarin šokirao je Đokovića u Madridu ove sezone kada ga je izbacio u šesnaestini finala u tri seta, tako da s pravom možemo reći da je ovaj meč derbi 3. kola Roland Garrosa kod tenisača. (TS)

Roland Garros, 2. kolo:

tenisači

Đoković (1) - Pella 6-2, 6-0, 6-2

Dimitrov (26) - Pouille 6-1, 7-6(4), 6-1

Fognini (27) - Rosol 6-2, 7-6(3), 2-6, 6-1

tenisačice

Stosur (9) - Mladenovic 6-4, 6-3

Mattek-Sands - Li (6) 5-7, 6-3, 6-2

Janković (18) - Muguruza 6-3, 6-0

Kvitova (7) - Peng 6-4, 6-3

Stephens (17) - King 6-1, 6-3

Eraković - Cibulkova 6-2, 2-6, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider