Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajna Dubrovčanka

Veliki uspjeh: Ana Konjuh u juniorskom finalu US Opena!

Hrvatska 15-godišnja tenisačica Ana Konjuh izborila je plasman u finale juniorskog dijela US Opena. Postavljena za drugu nositeljicu, u polufinalu je pobijedila 11. nositeljicu, Japanku Mayo Hibi 6:3, 6:3 nakon 90 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom setu je Dubrovčanka napravila dva breaka, te je spasila sve tri break-šanse svoje suparnice. U drugom setu je hrvatska tenisačica povela s 4:1, Japanka se vratila i nadoknadila break zaostatka, ali je kod 3:4 izgubila još jedan servis. Bio je to prvi međusobni ogled ovih igračica u kojem je Ana Konjuh iskoristila 3 od 14 break-lopti, a Hibi jednu od osam.

U drugom polufinalu, nepostavljena Amerikanka Tornado Alicia Black pobijedila je sedmu nositeljicu, Njemicu Antoniju Lottner 7:5, 6:3. Konjuh i Black prošle godine su odigrale dva meča na američkom tlu na juniorskim turnirima, jedan od njih baš na US Openu, i oba meča je dobila naša igračica.

Ana Konjuh je, podsjetimo, ove godine osvojila juniorski Australian Open te igrala u polufinalu Roland Garrosa i Wimbledona.

Priliku za plasman u finale imat će i naš junior Borna Ćorić, koji će kasnije u subotu u polufinalu igrati protiv prvog nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva.

US Open, juniorke, polufinale:

Black – Lottner (7) 7:5, 6:3

Konjuh (2) – Hibi (11) 6:3, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider